Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Uitglijder Russell Wilson in koude douche Seattle

De terugkeer van Russell Wilson met de Denver Broncos in Seattle is bepaald geen warm bad gebleken voor de quarterback. In tegendeel zelfs, de voormalig Super Bowl-winnaar met de Seahawks werd uitgejoeld door het publiek op Lumen Field en kwam ook niet overtuigend voor de dag bij de 16-17 nederlaag.

Vooral in de redzone faalden de Broncos maandagavond – niet één, maar twee keer fumblede running back Melvin Gordon vanaf de 1 yard line, op 4th & goal en in een volgende drive op 3rd & goal. Ook twee verdere bezoekjes aan de redzone leverden Denver geen touchdown op.

Jerry Jeudy was uiteindelijk de enige die voor de Broncos de endzone haalde, op een mooie 67 yard play. Daarmee kwam de stand op 10-10 halverwege het derde kwart, na een eerdere Seahawks-TD van tight end Will Dissly. Die kwam tot stand na een mooi passje van Geno Smith, die vooral de eerste twee kwarten zich goed liet zien.

Vanaf kwart drie werd het aan beide kanten slordiger en werd de score alleen nog veranderd door één field goal van Broncos-kicker Brandon McManus. In de dying seconds had hij de winnende field goal op de schoen vanaf een record-evenarende 64 yards, maar deze trap ging centimeters langs de verkeerde kant van de upright.

Hoop en teleurstelling
Waar het seizoen daarmee begonnen is met een teleurstelling voor de Broncos, is het voor de Seahawks een vreugdevolle avond gebleken. Niet enkel door het resultaat, maar ook door het goede optreden van de rookies. Abraham Lucas en Charles Cross, de twee startende rookie tackles voor de Seahawks, hielden zich uitstekend staande en ook de secondary van Seattle had een aantal mooie plays in huis.

Genoeg om op voort te bouwen voor de Seattle Seahawks, en de nodige kopzorgen voor de Denver Broncos dus. Bij laatstgenoemden liep maar weinig naar behoren. Alle verdedigende aspecten schoten tekort bij de franchise die dit jaar al naar de Super Bowl hoopt te gaan. Werk aan de winkel dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *