Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Brady eindelijk van Saints-jinx af

New Orleans Saints weet altijd onder de huid van quarterback Tom Brady te kruipen. Opnieuw weet de meervoudig Super Bowl-winnaar de verdediging van de ploeg uit Louisiana niet onder de duim te krijgen. Maar door de verdediging van Tampa wint de toekomstig Hall of Famer dit keer wel.

Voorafgaand aan het duel is bekend: Brady wist pas vier van zijn negen wedstrijden tegen de New Orleans Saints te winnen. By far zijn slechtste record tegen een individueel team. Als Tampa Bay Buccaneer lukte het Brady nog nooit om van de Saints winnen. Hij verloor alle vier zijn wedstrijden, inclusief een shutout (zijn eerste in een reeks van 255 wedstrijden) vorig seizoen. Die wedstrijd werd vooral bekend om het feit dat Brady een Microsoft Surface kapot gooide aan de zijlijn.

De frustratie is al in het tweede kwart van het gezicht van Brady af te lezen. Een vroege 4th-and-1 poging wordt diep in het territorium van de Saints gestopt. Daarna gaat het van kwaad tot erger. Brady verliest een fumble aan Demario Davis. Vroeg in het derde kwart staan de Bucs daarom nog altijd op de hatelijke nul. Brady zanikt, zeikt en schreeuwt. Tegen de scheidsrechters, tegen de zijlijn, tegen iedereen die het wil horen. Maar het is New Orleans dat een 3-0 voorsprong koestert.

Die status verandert met nog 6:45 te spelen in het derde kwart, wanneer Tampa Bay met een fieldgoal van de hatelijke nul af komt. Het spel van Brady is met 142 yards en 14 voor 24 passing tot dan toe nog steeds niet groot.

New Orleans heeft daar maling aan en lijkt meteen terug te slaan met een goede drive. Een fantastische catch van Michael Thomas blijft echter ongekroond wanneer running back Mark Ingram de bal ophoest.

Een bench-clearing brawl in het vierde kwart —waar Brady de aanstichter van is— laat zien dat beide teams elkaar haten. Defensive back Marshon Lattimore en receiver Mike Evans worden naar aanleiding van de ruzie gediskwalificeerd. 

Die ruzie maakt ook dat de scheidsrechters kritischer zijn over wat er om hen heen gebeurd. Een unnecessary roughness en holding penalty tegen de Saints geven Brady ademruimte om de eerste touchdown van de wedstrijd te gooien: op Breshad Perriman.

Wanneer hierna Jameis Winston twee interceptions gooit op achtereenvolgende drives, is de overwinning voor Tampa winnen en lijkt Tom Brady van de Saints-jinx af. New Orleans scoort nog wel een troosttouchdown via Michael Thomas, maar het is te laat om de bezoekers nog angst in te boezemen. De thuisploeg eindigt de wedstrijd toepasselijk met een fumble.

Voor de persoonlijke rust van Brady en de rust rond het team een welkome bijkomstigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *