Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook Matt Ryan helpt Colts niet aan winst in Jacksonville

Vorig seizoen verloren de Indianapolis Colts een uitwedstrijd in de laatste competitieweek tegen de Jacksonville Jaguars, waardoor ze uiteindelijk de play-offs mis liepen. Het verlies kostte destijds quarterback Carson Wentz de kop, alhoewel het zeker niet gebruikelijk is dat de Colts in Jacksonville uberhaupt vertrekken met een overwinning. De laatste keer dat Indianapolis in noordoost Florida won was in 2014.

Wentz, die hoog in aanzien stond bij hoofdcoach Frank Reich, verruilde dit offseason Jacksonville voor de Washington Commanders. Maar zijn vervanger doet het in Jacksonville niet veel beter.

Matt Ryan, overgekomen van de Atlanta Falcons, wist afgelopen zondag geen enkel punt op het bord te brengen voor zijn ploeg. Indianapolis ging daarom opnieuw onderuit in het stadion dat ze zo haten. Dit keer werd het 24-0 en die overwinning bezorgde Jacksonville de toppositie in de AFC South.

Ryan heeft wel eens betere dagen gehad. De quarterback kwam niet verder dan 16-voor-30 passing voor 195 yards. Het waren zijn drie onderscheppingen (zonder touchdowns) die het team onder andere de nek om deden. Niet te vergeten: de 37-jarige quarterback werd ook nog eens vijf keer gesacked en hoestte een fumble op.

Ondanks die wanprestatie blijft Reich ontzettend in zijn nopjes met Ryan. “Hij is onze leider en wij zijn ervan overtuigd dat hij in deze aanval ‘elite’ kan zijn,” aldus de hoofdcoach. “Het is fantastisch dat hij verantwoordelijkheid neemt voor dit verlies, maar het is niet alleen op zijn schouders. Wij moeten dit samen doen, wij moeten samen dit gewicht dragen.”

De Indianapolis Colts hebben dit seizoen nog een duel gewonnen, dus dat wordt tijd. De eerste wedstrijd van het seizoen speelde Indianapolis gelijk tegen Houston Texans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *