Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Situatie rondom Tua Tagovailoa zorgelijk

Nog niet zo heel lang geleden scherpte de NFL de protocollen rondom hersenletsel aan. Gisteren was daar in het duel tussen Miami Dolphins en Buffalo Bills weinig van te merken.

Quarterback Tua Tagovailoa werd te grazen genomen, waarbij zijn hoofd de harde ondergrond raakte. De quarterback stond op eigen kracht op, maar zakte hierna weer in elkaar. Toch mocht Tua na een kort verblijf in de kleedkamer, de tweede helft weer gewoon de wei in. Lees verder onder de Tweet.

Voor de NFL Players Association gingen alle alarmbellen af, toen Tua in het derde kwart gewoon weer onder center kroop. De NFL PA maakt gebruik van zijn recht om een onafhankelijk onderzoek in te lasten naar de protocollen rondom deze wedstrijd.

Volgens het concussion protocol moet een speler ‘no-go’ worden verklaard als een teamdokter in overleg met een onafhankelijke neuroloog besluit dat de speler instabiel is.

Hoofdcoach Mike McDaniel bevestigt desgevraagd dat Tua geen onderdeel uit maakt van welk hersenschuddingprotocol dan ook. Wel heeft de spelverdeler blessures aan de rug en aan de enkel, die hem in potentie aan de kant kunnen houden voor de eerstvolgende wedstrijd van de Dolphins. En die is al snel; de ploeg speelt donderdagnacht tegen de Cincinnati Bengals.

McDaniel geeft aan dat hij erg emotioneel kan worden over de gezondheid van de spelers en dat hij zelf ook dacht dat het exit zou zijn voor Tua afgelopen zondag. “Maar daarom hebben we een onafhankelijke neuroloog om de situatie te beoordelen,” aldus de coach. “Als hij echt een hoofdblessure had gehad, dan had ik niet toegestaan dat hij terug het veld in was gegaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *