Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Quarterback neemt het op voor mental breakdown offensive coordinator

Offensive coordinator Ken Dorsey ging afgelopen week onbedoeld viraal. De mastermind achter de aanval van Buffalo Bills zag zijn ploeg de wedstrijd weggooien in de dying seconds tegen divisierivaal Miami Dolphins. Als reactie sloeg hij in de coaches’ box de boel kort en klein. Daarbij ging ook een laptop door de lucht.

Natuurlijk maken de media daar iets van. Alhoewel het de Buffalo Bills aanvallend voor de wind gaat, lijkt Dorsey vastberaden om de grote schoenen van voormalig offensive coordinator Brian Daboll goed te willen vullen. Dorsey leek gepikeerd en overspannen, toen Buffalo de wedstrijd met 21-19 verloor (verhaal gaat door onder de tweet).

Quarterback Josh Allen springt voor Dorsey in de bres. “Onze jongens vinden het fantastisch om hem zo te zien,” aldus de quarterback. “Als speler wil je zien dat je offensive coordinator emotioneel betrokken is en dat hij liefde voor het vak heeft. Hij wil persé winnen en daarom bereidt hij zich goed voor.”

De aanval van Buffalo leidt momenteel de NFL met 1.014 passing yards en de ploeg is tweede in offensive yards met 441 yards per wedstrijd. De club heeft na Baltimore Ravens en Detroit Lions ook nog eens de meeste punten gescoord. “Toen hij hier drie jaar geleden kwam, is mijn leven voorgoed veranderd,” aldus Allen, die enthousiast supporter van Dorsey is. “Door hem zie ik het spel anders. Hij is competitief en slim en werkt zich uit de naad. Ik waardeer erg wat hij tot nu toe voor mij heeft gedaan.”

Criticasters van Dorsey zeggen dat het voorval de rest van zijn leven aan hem blijft kleven. Als dat betekent dat de Buffalo Bills op weg zijn naar de eerste Super Bowl uit de geschiedenis van de franchise, zal het Dorsey weinig uitmaken. Of zoals de offensive coordinator zelf meldt: “Er zijn dingen waar we van moeten leren. Kijk, we zijn allemaal mensen. We konden allemaal zien dat ik ook een mens ben. Ik maak fouten, net zoals onze jongens. De sleutel is: hoe gaan we van die fouten leren?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *