Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Tua (nu wel) afgevoerd met hersenschudding; Miami verliest eerste wedstrijd

Afgelopen zondag was er twijfel of Miami Dolphins quarterback Tua Tagovailoa het hersenschuddingprotocol had omzeild in de gewonnen wedstrijd tegen Buffalo Bills. Op Thursday Night Football was de hersenschudding niet te maskeren. Tagovailoa moest met een stretcher naar het ziekenhuis worden vervoerd. Zijn Miami Dolphins verloren de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegen Cincinnati Bengals wordt het 27-15.

Joe Mixon brengt de Cincinnati Bengals na een ijzersterke openingsdrive op een 7-0 voorsprong. Aan de hand van Tua komt de ploeg terug naar 7-6, omdat twee hoopvolle drives uiteindelijk niet in munten worden uitbetaald.

De enige linkshandige quarterback in de NFL gaat met nog zes minuten in het tweede kwart naar de grond en verstijft met duidelijk hoofdtrauma. Zijn avond wordt samengevat met een onderschepping en 8 completions in 14 pogingen.

Vervanger Teddy Bridgewater lukt het om Miami in ieder geval tot aan de rust in de race te houden. Net voor rust gooit hij een shuffle pass naar Edmunds, waardoor het bij rust 14-12 staat.

Na de rust nemen de Dolphins nog dapper de leiding. Het lukt de ploeg na een lange pass op Tyreek Hill echter niet om de bal vanaf de 3-yard lijn binnen te drukken. De korte fieldgoal maakt het 15-14, maar dat is het laatste wapenfeit van het voorheen ongeslagen AFC East-team.

In het vierde kwart lopen de Bengals bij de bezoekers weg. Eerst met twee fieldgoals. Na een onderschepping van Bridgewater is een 2 yards touchdown pass op Hayden Hurst de kers op de taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *