Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

NFLPA haalt hard uit in Tua-zaak; dokter ontslagen

DeMaurice Smith, de grote man achter de NFL Players Association, gaat alles in zijn mogelijkheden doen om te onderzoeken of de Miami Dolphins het concussion protocol hebben geschonden. Als voorbode heeft hij de onafhankelijke neuroloog de laan uitgestuurd, die Tua Tagovailoa vorige week zondag terug het veld in stuurde.

Slechts vier dagen nadat hij afgelopen zondag goedkeuring kreeg om na een ogenschijnlijke hersenschudding weer het veld in te stappen, werd Tagovailoa per brancard van het veld gedragen tijdens Thursday Night Football. De hersenschudding van donderdag kan mogelijk een direct resultaat zijn van de gebeurtenissen zondag.

Baltimore Ravens hoofdcoach John Harbaugh liet gisteren al weten dat het wat hem betreft ongehoord is wat er afgelopen zondag gebeurde. Gebaseerd op de videobeelden had Tua nooit terug het veld in gemogen. “In 40 jaar als coach heb ik nog nooit zoiets meegemaakt,” zei hij.

“We zijn over de rooie voor wat er met één van onze spelers is gebeurd,” aldus Smith. “Wat we zagen waren duidelijk ‘no go’ symptomen binnen ons hersenletselprotocol. Deze protocollen zijn er om de spelers te beschermen. En daarom gaan we dit verder onderzoeken.”

“Onze missie als NFLPA is om alles in werking te zetten om de feiten boven tafel te krijgen en de verantwoordelijken tot verantwoording te roepen. Wij willen graag weten waarom zondag deze keuzes zijn gemaakt.”

“Totdat we een objectieve en gevalideerde methode hebben om hersentrauma te meten, moeten we als collectief alles in werking zetten om de kans op blessures te reduceren. Hierin past het verder aanpassen van de protocollen om menselijk falen uit te sluiten. De laatste 15 jaar zijn er ver gekomen, maar de gebeurtenissen laten zien hoe ver de weg voor ons ook nog is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *