Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kenny Pickett is aan en uit voor Pittsburgh Steelers

Hoofdcoach Mike Tomlin was aan het begin van het derde kwart in de wedstrijd tegen New York Jets hard toe aan een vonkje dat de aanval op gang kon brengen. Tomlin zette startende quarterback Mitch Trubisky daarom op de bank, voor de eerste speelminuten van rookie quarterback Kenny Pickett.

Je zou denken dat Pickett vanuit daar niks fout kan doen. Maar nadat de rookie zijn eerste fourth down conversion glorieus vertaalt in een first down (met een quarterback sneak), ziet hij zijn eerste onderschepping in de boeken gaan. Jordan Whitehead mag zich de ontvanger noemen.

Gelukkig heeft Pittsburgh ook een begenadigde defense. En juist die verdediging helpt de Steelers terug in de race. Minkah Fitzpatrick onderschept de bal, maar wordt op de 4-yard line van de New York Jets out of bounds gegeven. Met de krachtige benen van Pickett, probeert Tomlin opnieuw een quarterback sneak. Opnieuw succesvol. De eerste touchdown van de spelverdeler is hiermee een feit.

Er zou ook nog een tweede rushing touchdown van Pickett komen die de stand 20-10 maakt. Helaas houdt het daarna op voor de rookie.

De Jets komen namelijk genadeloos terug. Via een Zach Wilson touchdown pass maken ze er een ‘one-touchdown-game’ van. En nadat Pickett zijn tweede interception van de avond gooit, maakt Wilson er een mooie afrondende drive van. Rookie running back Breece Hall drukt de bal uiteindelijk binnen, maar heeft een video official nodig om iedereen ervan te overtuigen dat hij niet voor de goalline de bal kwijt raakte.

Wilson laat in zijn laatste twee drives zien uit het juiste hout te zijn gesneden. In zijn voorlaatste drive gaat hij 5 voor 8 voor 72 yards. In zijn laatst drive gaat hij 6 voor 6 voor 57 yards.

Pickett krijgt nog de kans om zijn team terug te leiden, maar een Hail Mary in de laatste seconde eindigt in de handen van een New Yorkse verdediger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *