Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Kansas City gooit trukendoos open in Tampa

Het kost de Kansas City Chiefs op Sunday Night Football 42 seconden om op voorsprong te komen. Die voorsprong geven ze niet meer weg. Tegen Tampa Bay Buccaneers komt de voorsprong nooit in gevaar: 41-31.

Tampa begint met balbezit, maar hoest de bal op bij de eerste de beste kickoff return. Na twee plays is het tight end Travis Kelsey die de eerste touchdown pass van Mahomes ontvangt.

De Buccaneers doen iets terug met een fieldgoal, maar vanavond is de eerste helft duidelijk voor Patrick Mahomes en de trukendoos van hoofdcoach Andy Reid. De Kansas City Chiefs quarterback leidt de offense met een aantal trick-plays uiteindelijk naar glorie.

Twee keer is running back Edwards-Helaire die als een konijn uit Reid’s hoge hoed komt. Eén keer vanuit een Wildcat-formatie, de andere keer omdat Mahomes backyard football speelt en de bal net voor een sack als een basketballer richting de endzone schiet.

Na een sack fumble op Brady laat hoofdcoach Andy Reid nog een hoogstaand staaltje ‘diversion’ zien. Terwijl Mahomes nog met een van zijn receivers op het veld praat, neemt tight end Noah Grey de snap en sneakt de endzone binnen.

De Tampa Bay Buccaneers blijven in de eerste helft in de race door twee touchdown catches van Mike Evans. In de tweede helft komen beide teams nog tot scoren, maar het gat tussen beide ploegen blijft.

Edwards-Helaire krijgt de eervolle vermelding door met een aantal fraaie rushes de klok tot onder een minuut te laten uitlopen. Met zo weinig tijd te gaan kan ook toekomstig Hall of Famer Tom Brady geen wonderen meer verrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *