Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

L.A. Rams opnieuw gebeten hond in San Francisco

Het is de L.A. Rams opnieuw niet gelukt in het reguliere seizoen te winnen van de San Francisco 49ers. De Niners domineerden zowel aanvallend als verdedigend in de eigen thuisbasis. Zeven keer op rij heeft hoofdcoach Kyle Shanahan zijn evenknie bij L.A. nu verslagen. De Rams zijn 3-11-1 in de Bay Area sinds 2008.

Zowel de 49ers als de Rams hadden dit seizoen nog geen touchdown gescoord in het vierde kwart. Voor de Rams was het leed nog een stukje erger dan bij de ploeg uit San Francisco. Quarterback Matthew Stafford wist dit seizoen in het vierde kwart slechts 3 punten te produceren. De verdediging gaf er bovendien al 37 op. Stafford hielp zijn ploeg niet door in het vierde kwart een interceptie te gooien naar de jonge safety (en opkomende ster) Talanoa Hufanga.

De interception return was de nagel in de doodskist van de Rams, die de hele wedstrijd niet in het ritme kwamen. Het was de 28ste keer dat Stafford een pick six gooide en daarmee schaart hij zich gelijk aan Hall of Famer Joe Namath als derde op de lijst van spelers met interceptions returns for touchdowns sinds 1950.

Om te zeggen dat het niet de avond van Stafford was is mild gesteld. De aanval moest maar liefst zeven sacks incasseren en kwam –zelfs twee keer vanuit de redzone– niet verder dan drie fieldgoals van kicker Matt Gay. Stafford is nu voor de tweede week op rij zonder touchdown pass. Dat laatste keer dat hem dat overkwam was in 2016.

San Francisco zette daar aanvallend wel wat moois tegenover. De vrees dat het ontbreken van offensive lineman Trent Williams de ploeg zou opbreken was niet terecht. Jimmy Garoppolo werd geen enkele keer gesacked en de eerste touchdown van de avond was een mooie run links van het midden door Jeff Wilson.

Mooi ook was de wederopstanding van wide receiver Deebo Samuel, die met een onnavolgbare 57-yard catch & run de San Francisco in het tweede kwart op een kritische voorsprong bracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *