Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mahomes voor het eerst underdog bij thuiswedstrijd

Quarterback Patrick Mahomes is voor het eerst in zijn carrière underdog als starter in een thuiswedstrijd met de Kansas City Chiefs. Als de Buffalo Bills zondag naar het middenwesten komen hebben de blauwen volgens de wedkantoren een iets grotere kans om te winnen.

De Bills komen daarin uit op -3, waarmee de verwachting is dat Buffalo de wedstrijd met drie punten verschil zal winnen.

Tot nu toe was Mahomes áltijd favoriet met zijn Chiefs in eigen huis. Al sinds de eerste thuiswedstrijd waarin de quarterback startte, op 23 september 2018 tegen de San Francisco 49ers, voorspelden de wedkantoren een zege voor KC. Die avond kwam die er overigens, zoals zovaak. Mahomes gooide voor 314 yards en drie touchdowns in een 27-38 zege.

De laatste keer dat ‘Kermit’ thuis verloor met zijn franchise was in de AFC Championship Game, toen de Cincinnati Bengals op een weergaloze footballavond na overtime met 27-24 de Super Bowl haalden. In het reguliere seizoen waren de Bills, een jaar en enkele dagen geleden, al het laatste team dat de Chiefs op Arrowhead wist te kloppen, dat werd toen 38-20.

Het wordt overigens niet helemaal de eerste keer dat Mahomes als underdog aan een wedstrijd begint. In uitwedstrijden was de opponent acht keer favoriet voor de zege – maar pakte die nooit. Mahomes heeft een ongeslagen 6-0-1 record ‘against the spread’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *