Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Seahawks na upset in LA plotsklaps bovenaan NFC West

Na zeven weken NFL staan de Seattle Seahawks ineens bovenaan in de NFC West. Door de verrassende zege bij de Los Angeles Chargers en het verlies van de San Francisco 49ers gaan de mannen van Pete Carroll nu met een 4-3 record aan kop van de divisie.

Zijn de Seahawks legit? Misschien niet, eindigt de franchise op een 6-11 record en mist het roemloos de play-offs. Maar als je in SoFi Stadium de Los Angeles Chargers kunt verslaan, op overtuigende wijze bovendien, ben je toch een team om rekening mee houden. Geno Smith had zijn offense weer prima op de rit en ook de defense maakte aardige plays bij de 37-23 upset win van Seattle.

Al in het eerste kwart nam blauw-groen afstand in de City of Angels. Marquise Goodwin vond de eerste van twee touchdowns op een mooi passje naar de endzone van Smith en de ontketende Kenneth Walker bereikte de endzone. In het tweede kwart, nadat DK Metcalf met een knieblessure – ernst nog onduidelijk – was uitgevallen vochten de Chargers zich echter terug. Austin Ekeler en Mike Williams kregen een streepje achter hun naam als touchdown-scoorders.

Met touchdown nummer twee gaf Marquise Goodwin zijn team echter opnieuw lucht, vlak voor de rust. In de rest van het duel kwam LA er eigenlijk niet meer aan te pas. Een laat hoogtepunt was nog een 74 yard touchdown run van Kenneth Walker III, de rookie die na het wegvallen van Rashaad Penny als starter furore maakt in de Emerald City. In totaal rende hij in 23 carries voor 168 yards en dus twee touchdowns.

De Seattle Seahawks leiden met deze zege de NFC West behoorlijk verrassend met een 4-3 record, voor de 3-3 Rams, 3-4 49ers en 3-4 Cardinals. Play-off-hoop is daarmee verrassend levendig in de Pacific Northwest, bij een franchise die voor het hele seizoen niet op veel meer dan vijf wins werd geschat.

Bij de Chargers hangt de vlag, ondanks eenzelfde 4-3 record, er toch anders bij. De Bolts hadden hoop de Kansas City Chiefs te kunnen uitdagen voor de titel in de AFC West maar lopen nu toch weer een win achter. En vooral het spel van de Chiefs lijkt van een ander niveau. De Super Bowl hopefuls van QB Justin Herbert hebben op dat vlak heel wat goed te maken om nog in aanmerking te komen voor de Vince Lombardi Trophy.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Final NFL Mock Draft

Analist Robbert-Jan Drost komt op de dag voor de NFL Draft met zijn laatste Mock. Happy Draft Day, footballvrienden! 1. Carolina Panthers: Bryce Young, QB,

Lees verder »