Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Onderzoek: vragen referees na Panthers – Buccaneers om handtekening Mike Evans?

Na de teleurstellende nederlaag van de Tampa Bay Buccaneers tegen de Carolina Panthers is er ophef ontstaan over enkele videobeelden met Buccaneers wide receiver Mike Evans als hoofdpersoon. Op de video is te zien hoe twee scheidsrechters van de desbetreffende wedstrijd de aanvaller van Tampa benaderen en hem een stuk papier en een pen geven.

Ophef alom. Vroegen scheidsrechters Jeff Lamberth (side judge) en Tripp Sutter (line judge) de wide receiver om zijn handtekening? De NFL vat de gebeurtenis zo hoog op dat ze er een officieel onderzoek naar hebben ingelast. Volgens de CAO tussen de NFL en de NFL Players Association is het namelijk niet toegestaan dat scheidsrechters spelers om handtekeningen vragen. Er wordt zelfs expliciet bij vermeld dat er officieel vooraf melding moet worden gemaakt bij het scheidsrechtershoofdkwartier in New York als de intentie er wel is (om bijvoorbeeld een goed doel te steunen).

Het hoofdkantoor heeft beide scheidsrechters over het voorval ondervraagd en is tot de conclusie gekomen dat er in dit geval geen sprake is van een overtreding. Waarom de twee zebra’s Evans dan wel papier en pen gaven is niet bekend. 

Met de geweldige prestaties van Evans in deze wedstrijd zal het in ieder geval niet te maken hebben. Evans liet in het eerste kwart een zekere touchdown pass van quarterback Tom Brady uit de handen vallen en eindigde met 9 catches voor 96 yards (15 targets). Het gemiddelde van 10,67 yards per receptie is ver onder zijn seizoen- en loopbaangemiddelde.

Tampa Bay Buccaneers verloor de wedstrijd kansloos met 21-3 van de Panthers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *