Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Aaron Rodgers gooit teamgenoten onder de bus

Wat is er toch aan de hand met de Green Bay Packers? Na een 3-1 start heeft de ploeg uit Wisconsin nu drie wedstrijden op rij verloren en lijken de wielen definitief van de wagen af te komen. Afgelopen zondag verloor de Pack van de laag ingeschaalde Washington Commanders en de offense was in geen velden of wegen te bekennen.

De aanval wist slechts 232 total yards bij elkaar te sprokkelen. Rodgers leek de hele wedstrijd out-of-sync met zijn aanvallers en kwam slechts tot 194 passing yards. Het is overigens de tweede keer dit jaar dat hij onder de 200 yards blijft. Geloof het of niet, Rodgers kwam dit seizoen nog geen enkele keer boven de 255 yards uit. Hij ligt hiermee op koers voor het slechtste seizoen uit zijn loopbaan.

Op cruciale momenten wist de ploeg er een potje van te maken, getuige het feit dat geen enkele third down conversion werd omgezet in een first down. Een unieke gebeurtenis, die Rodgers in zijn loopbaan nog nooit was overkomen. We moeten zelfs zelfs terug naar 1999 om een wedstrijd te vinden, waarbij de Packers geen enkele third down wisten te converteren.

Ook mentaal lijken de Packers niet op orde. In de drie verliespartijen kregen zij 22 penalties voor 221 yards terreinverlies voor de kiezen.

Rodgers is uiteraard boos. Een seizoen na zijn NFL MVP Award is hij ver verwijderd van prolongatie van die onderscheiding. De quarterback denkt er het zijne van en zoekt de schuld vooral buiten zichzelf. In een radio-interview met ‘The Pat McAfee Show on Tuesday’ wijt hij de verliespartijen aan ‘mental errors’.

“We hebben zoveel mentale fouten gemaakt. Het is niet het football dat we de laatste seizoenen gewend zijn te spelen,” verklaart Rodgers. “Er zijn seizoenen dat we per week maximaal zeven mentale vergissingen maakten. Dit seizoen zitten we elke week wel in de dubbele cijfers.”

Rodgers noemt geen namen van de hoofdschuldigen, maar is wel duidelijk wat er wat hem betreft moet gebeuren. “Jongens die te veel fouten maken, horen niet op het veld thuis. Dan is het tijd om speeltijd te geven aan jongens die momenteel niet spelen.” De quarterback geeft wel aan dat het ‘correctable mistakes’ zijn en dat geeft hem hoop. “Het is niet dat we gedomineerd worden op het footballveld,” sluit hij af.

Of die hoop voor deze speelronde al gerechtvaardigd is? Dat valt te betwijfelen. De Packers spelen zondag tegen het beste team uit de National Football League, Buffalo Bills.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *