Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Tyron Vrede mist play-offs met Ottawa Redblacks

Opnieuw geen play-offs voor de Nederlander Tyron Vrede, linebacker van de Ottawa Redblacks. Na een 3-11 (.273) record in 2021 was dit seizoen slechts marginaal beter voor de franchise in de Canadian Football League: 4-14 (.286).

Het was voor Vrede zelf wederom een seizoen waarin hij vooral op special teams actief was, in totaal in twaalf van de achttien duels speelde hij minstens een snap mee. Het grootste deel van de wedstrijden waarin hij ‘sidelined’ was, kampte de Amsterdammer met een elleboogblessure. Na de voorlaatste speelronde kreeg hij een boete voor een ‘high hit’ op een returner van de Hamilton Tiger-Cats.

Na twee jaar loopt het rookie-contract van Tyron Vrede nu theoretisch gezien af in Ottawa. Gezien zijn geringe speeltijd is het niet ondenkbaar dat hij de franchise gaat verlaten en geen nieuwe verbintenis krijgt, al is dat nooit met zekerheid te zeggen. Inmiddels wacht er aan deze kant van de oceaan ook een waardig alternatief op de CFL, namelijk de ELF. Ook een contract in een Amerikaanse spring league als de USFL of XFL is niet onrealistisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *