Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Twee wijsvingers kosten A.J. Brown $10.000

Wide receiver A.J. Brown van de Philadelphia Eagles heeft een boete van de National Football League ontvangen. Na zijn derde touchdown catch afgelopen zondag (en van de eerste helft!) wreef hij het in bij de twee verdedigers van de Pittsburgh Steelers die hem moesten dekken. Minkah Fitzpatrick en Ahkello Witherspoon kregen allebei een belerend wijsvingertje van de ballenvanger.

De NFL heeft dit seizoen een zero-tolerance beleid wanneer het op onsportiviteit aankomt. En zo’n vinger is in de ogen van de National Football League ’taunting’, het opzettelijk kleineren van de tegenstander. Brown kondigde de geldboete zelf aan op Twitter, meteen met de mededeling dat hij in het vervolg zou proberen lichaamsdelen binnenboord te houden (tekst gaat door na de tweet).

A.J. Brown werd tijdens de NFL Draft overgenomen van de Tennessee Titans. De receiver zat in het laatste jaar van zijn rookie contract en wilde een nieuwe deal. De Eagles moesten hiervoor hun 18e en 101ste pick opgegeven aan de ploeg uit Nashville. De Titans kozen met pick 18 uiteindelijk de beoogde opvolger van Brown, Treylon Burks.

Met Brown in de gelederen is de aanval van Philadelphia behoorlijk op stoom gekomen. Tegen Pittsburgh Steelers ving hij zes ballen voor 156 yards en drie touchdowns. Zijn seizoentotaal staat nu op 43 catches voor 718 yards en zes touchdown catches.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *