Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Familie Bosa nadert 100 NFL-sacks

Nick Bosa bij de San Francisco 49ers, Joey Bosa bij de Los Angeles Chargers, pappa John Bosa bij de Miami Dolphins van 1987 tot 1989. Volgende week zondagnacht spelen de broers voor het eerst in hun loopbaan tegen elkaar en als een van beide broers een halve sack noteert, dan combineert de Bosa-familie gezamenlijk tot de honderdste sack in de loopbaan.

Nick Bosa staat momenteel op 33 sacks in vier seizoenen, terwijl oudere broer Joey er al 59,5 heeft genoteerd in zijn 7-jarige loopbaan. Tel daar de verrichtingen van vader John bij op (hij vergaarde tussen 1987 en 1989 zeven sacks) en de familie heeft in totaal 99,5 keer de quarterback neergehaald in de NFL-geschiedenis.

Een mooie mijlpaal, maar de familie Bosa is daarmee zeker niet de meest sack-happy familie in de NFL. Die eer gaat naar de gebroeders Watt. J.J en T.J hebben al 179,5 keer een quarterback de vernieling in geholpen. Ook de familie Matthews (163,5), de familie Long (154) en de familie Randle (145,5) zijn nog ver buiten de reikwijdte van Nick en Joey.

Joey en Nick spelen tijdens Sunday Night Football tegen elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *