Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bucs maken in elektrische sfeer München einde aan winning streak Seahawks

De eerste officiële NFL-wedstrijd in Duitsland ooit is een prooi gebleken voor de Tampa Bay Buccaneers. Voor het oog van bijna 70 duizend uitzinnige toeschouwers werd het 16-21 voor de Bucs, die lange tijd een nog ruimere voorsprong in handen hadden.

In de eerste twee kwarten liepen Tom Brady en de zijnen eigenlijk gewoon over de Seahawks heen. Mede dankzij de o-line kon Leonard Fournette ongebreideld rushen, terwijl er aan de zijde van Seattle ontzettend weinig lukte.

Na rust kwamen de Seahawks pas op het bord. Jason Myers maakte er met een 55 yard field goal 3-14 van, tot groot genoegen van de fans in voetballand Duitsland. De fans van tegen een bal trappen konden sowieso best genieten, want ook Seahawks-punter Michael Dickson was in vorm. Hoogtepunt was een 68 yard punt die de Bucs op hun eigen 2 yard lijn liet beginnen aan de drive.

Het goede werk op special teams ten spijt kwamen de Seahawks toch weer verder op achterstand toen Chris Godwin de bal ving in de endzone. Tyler Lockett en Marquise Goodwin maakten de wedstrijd weer spannend met vooral van Goodwin een geweldige catch, maar na twee nieuwe first downs voor de Bucs was het klaar.

Grote winnaars van deze middag in Duitsland waren zonder twijfel de fans. Niet per se vanwege ene ontzettend spectaculaire wedstrijd, maar wel door het ongelooflijke feest dat de aanwezigen er zelf van wisten te maken.

De Seahawks-fans waren – wellicht niet verrassend – qua geluid net wat in de meerderheid, maar ook Bucs-supporters (en Brady-genieters) lieten van zich horen. Maar nog veel mooier dan dat was de manier waarop tienduizenden footballfans samen popliederen uit vervlogen tijden meezongen. Country Roads was in het vierde kwart een absoluut hoogtepunt, mede dankzij de vele telefoonlichtjes die ontstoken werden.

On-Amerikaanse taferelen, blijkt wel uit de reactie van Seattle-HC Pete Carroll na afloop: ,,Ik ben in heel veel stadions geweest, en sommigen waren misschien wel luider dan hier. Maar de manier waarop ze allemaal samen hetzelfde lied of dezelfde chant zongen – hoe doen ze dat?! Ik heb dat nog nergens meegemaakt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *