Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bills-Browns verhuist naar Detroit

American footballfans die dromen van een mooi duel zondag tussen de Buffalo Bills en de Cleveland Browns in de sneeuw kunnen zichzelf wakker knijpen; de NFL heeft de wedstrijd officieel verplaatst naar Detroit vanwege de dreiging van ’thundersnow’.

Fraaie voorspellingen deden NFL-fans de afgelopen dagen watertanden. Meer dan anderhalve meter sneeuw zou er vallen, zo was in voorspellingen te lezen. Dat niet alleen, ook de wind zou spelen onmogelijk maken. Rond de wedstrijd werden windstoten van meer dan 60 kilometer per uur voorspeld. De NFL bedacht zich daarom geen moment, belde wat rond en wist uiteindelijk in Detroit een mooi onderkomen te vinden.

Het is de eerste keer sinds 2014 dat de Buffalo Bills vanwege het weer het eigen stadion uitgejaagd worden. Ook toen – in week 12 tegen de Jets- verschoof de NFL de wedstrijd naar het dome stadion van de Detroit Lions.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de Bills en de Browns elkaar in de sneeuw treffen. Op 16 december 2007 wonnen de Browns met 8-0 van de Buffalo Bills in het eigen Cleveland Browns Stadium.

De Buffalo Bills hebben de overwinning in deze versie hard nodig. Vorige week verloor de ploeg wellicht de ‘wedstrijd van het jaar’ tegen de Minnesota Vikings. Het verlies was absurd. Buffalo hield de ploeg uit Minnesota in de laatste seconden knap tegen op de eigen goalline. De vreugde hierover was van korte duur, omdat quarterback Josh Allen hierna de bal in de eigen endzone liet vallen, waardoor Minnesota alsnog de gelijkmaker scoorde. Minnesota won de wedstrijd uiteindelijk in overtime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *