Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Leandro Veal defensive coach Dutch Lions

Leandro Veal is de nieuwste coaching hire van de Dutch Lions. De voormalig defensive tackle uit de NFL gaat de defensive line van de Nederlandse trots begeleiden.

Veal is geen onbekende in Europa. Sinds 2015 heeft hij verschillende Europese nationale teams bijgestaan, nadat hij in dat jaar de Tyresö Royal begeleidde.

Veal, inmiddels 41 jaar, werd in 2003 in de zevende ronde van de NFL Draft gekozen. De in Brazilië geboren verdediger speelde zeven seizoenen american football. In die zeven seizoenen kwam hij uit voor vier verschillende NFL-teams (Atlanta, Baltimore, Denver en Tennessee) en voor de Florida Tuskers en Omaha Nighthawks. Na zijn american football loopbaan, probeerde hij het ook nog als MMA-vechter.

De voormalig defensive lineman is de tweede coach die in het kielzog van bondscoach Fred Armstrong mee naar Nederland komt. Eerder al communiceerde de bondscoach de komst van offensive coordinator Kirk Heidelberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *