Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bijzondere constructie redt AFBN Eerste Divisie

Een samensmelting van Eindhoven Raptors, Enschede Broncos, Nijmegen Pirates, Tilburg Wolves en Spijkenisse Scouts vormt in het aankomende seizoen van de AFBN Eerste Divisie één team. Het team komt in de competitie uit in een league met verder de Maastricht Wildcats, Den Haag Raiders, Utrecht Dominators en West Frisian Outlawz.

De bijzondere samensmelting hangt vooral op de schouders van de eerste drie teams. De Tilburg Wolves en Spijkenisse Scouts brengen ieder slechts een handjevol leden in.

Bijzonder in de AFBN Eerste Divisie is het ontbreken van de Amsterdam Crusaders. De formatie uit Amsterdam koos er een paar maanden geleden met het eerste team voor om uit te komen in de BNL en de AFBN-competitie te laten varen. Wel gaf de ploeg aan met een tweede ploeg in voorbereiding te zijn voor een competitiedeelname. Die deelname lijkt met de onthulling van de vijf Eerste Divisie-ploegen van de baan.

De competitie moet begin maart beginnen. De verwachting is dat in december het speelschema verder wordt rondgemaakt.

Eén reactie

  1. Het is een aflopende zaak in Nederland. Trieste vaststelling. Waar het aan ligt?? Wanbeleid, geldgebrek, falende publiciteit???? Zeg het maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *