Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Trevor Lawrence lijkt gearriveerd

Trevor Lawrence is in zijn tweede seizoen hard bezig zijn criticasters de mond te snoeren. Na een vervelend rookie seizoen onder hoofdcoach Urban Meyer, laat hij nu iedereen zien waarom hij in de NFL Draft van 2021 de first overall draft pick is. Zondagnacht gooide hij na een stroef begin de Dallas Cowboys aan gort.

Het zag er lange tijd niet naar uit dat Jacksonville in eigen huis de opponent aan de zegekar zou binden. Met net iets meer dan vijf minuten te spelen in het derde kwart, keek de thuisploeg tegen een 10-27 achterstand aan.

Maar hierna ontbrandde Lawrence. Voor de zoveelste keer dit seizoen. De quarterback eindigde met 27 completions in 42 pogingen met 318 yards en vier touchdown passes. Drie achtereenvolgende touchdown passes zorgde ervoor dat de Jaguars met tien minuten te spelen in het vierde kwart brutaal een 31-27 voorsprong namen.

De reguliere speeltijd eindigde uiteindelijk in een 34-34 gelijke stand.

De verdediging van Jacksonville was zondagnacht de kers op de taart. In overtime wist de defensie namelijk een afgeketste bal van Dak Prescott te onderscheppen en terug te laten voor een touchdown. Hierdoor werd de overwinning bezegeld en bleven de Jaguars met een 6-8 record in de race voor de play-offs.

Lawrence is inmiddels op een hot streak. Hij heeft twee keer zoveel touchdown passes als in zijn rookie year (24 om 12) en twee keer zo weinig interceptions (7 om 17). De laatste zes wedstrijden gooide hij 14 touchdown passes en slechts één onderschepping. De Jaguars wonnen van die reeks van zes maar liefst vier wedstrijden.

De Dallas Cowboys kregen overigens dezelfde nacht ook nog goed nieuws. Door het verlies van Washington Commanders tegen New York Giants wist de ploeg alsnog de play-offs te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *