Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nathaniel Hackett ontslagen door Denver Broncos

Nathaniel Hackett is de derde hoofdcoach die dit seizoen is ontslagen. De hoofdverantwoordelijke van de Denver Broncos voegt zich bij een rijtje met Matt Rhule van de Carolina Panthers en Frank Reich van de Indianapolis Colts. De nieuwe eigenaren van de ploeg uit Colorado konden niet langer toekijken. Na een 4-11 start van het NFL-seizoen vonden ze het welletjes.

Het was de eerste ervaring van Hackett als hoofdcoach in de National Football League, nadat hij tijdens het offseason werd losgeweekt van de Green Bay Packers. Daar fungeerde hij van 2019 tot en met 2021 als offensive coordinator, een functie die hij eerder bekleedde bij de Buffalo Bills (2013-2014) en Jacksonville Jaguars (2016-2018). Bij de Broncos kreeg hij de aanval echter niet aan de praat, ondanks de komst van quarterback Russell Wilson onder een miljoenencontract.

CEO Greg Penner werd in augustus aangesteld door de nieuwe eigenaar, schoonvader Rob Walton. Walton is een erfgenaam van Walmart mede-oprichter Sam Walton. Walton kocht de Broncos samen met zijn dochter Carrie Walton Penner en haar man. Ze legden daar $4.65 miljard dollar voor neer.

Penner laat zich in de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach graag leiden door general manager George Paton. Op zich is dat opzienbarend, omdat Paton voor een groot gedeelte verantwoordelijk is voor de huidige bende; hij stelde Hackett aan en was hoofdverantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie. Penner weerlegde de kritiek op de persoon Paton: ,,We hebben over zijn filosofie gesproken. Hij erkent dat het allemaal nog niet heeft uitgepakt hoe het zou moeten, maar ik snap zijn gedachtengang. Hij beseft dat er dit offseason veel werk te verrichten is.”

Vorig seizoen werden tien hoofdcoaches in totaal ontslagen. Tijdens de meest recente owner’s meeting probeerde de NFL de teameigenaren nog inzage te geven in hoeveel miljoenen er met die ontslagen over de balk zijn gegooid.

Kennelijk waren de documenten bij de Denver Broncos op dovemansoren gericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *