Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Opnieuw hersenschudding Tua Tagovailoa 

Het hoge woord is eruit. Nadat Tua Tagovailoa daags na de wedstrijd tegen de Green Bay Packers in het hersenschuddingprotocol werd opgenomen, heeft hoofdcoach Mike McDaniel bevestigd dat de quarterback opnieuw een hersenschudding heeft. Er kan een streep door de naam van de quarterback in de uitwedstrijd tegen New England Patriots. Teddy Bridgewater neemt zijn plek in.

Met de situatie rondom Tagovailoa moet de NFL opnieuw door het stof voor het concussion protocol. Het was juist een hersenschudding van de Miami Dolphins quarterback die de NFL er toe dwong het protocol te herzien. In de vierde competitieronde moest de spelverdeler op een brancard het veld af met een heftige hersenschudding, nadat hij vier dagen eerder met een hersenschudding nog gewoon had doorgespeeld.

De NFL besloot daarop onafhankelijke waarnemers in te zetten die elke play in de gaten houden. Elke waarnemer kan op elk moment ingrijpen en een speler uit de wedstrijd halen: de Tua Rule. Maar kennelijk is dat nog steeds niet genoeg.

NFL chief medical officer Dr. Allen Sills gaf dinsdag voor NFL.com aan dat er nul herkenbare signalen en symptomen waren die het concussion protocol in werking konden zetten. Wel gaf Sills aan dat het incidenteel voorkomt dat slachtoffers met een hersenschudding pas uren of dagen later symptomen beginnen te vertonen.

Zo gebeurde ook bij Tagovailoa.

Tagovailoa ging zelf maandag ná de wedstrijd naar teamdoktoren toe om te melden dat hij het gevoel had dat hij een hersenschudding had opgelopen. Hierna werd hij opgenomen in het hersenschuddingprotocol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *