Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

2022 is het jaar van ‘Baby Bounce Back’

In de geschiedenis van de National Football League is het sinds de introductie van de Play-Offs (in 1933) nog nooit voorgekomen. Een team dat de Play-Offs haalt, terwijl het op enig gegeven moment in het seizoen vier meer verliespartijen heeft dan winstpartijen. Dit seizoen kunnen maar liefst vier teams dat historische feit bewerkstelligen.

Zowel de Detroit Lions als de Green Bay Packers voldoen aan de criteria. Zondagnacht spelen zij op Sunday Night Football tegen elkaar en hopen hierbij nog een Play-Offs plek te verdienen. De Detroit Lions doen dat met een 8-8 record, terwijl zij na acht speelronden nog op een 1-6 record bleven steken. Detroit kan het eerste team in 52 jaar tijd worden dat de Play-Offs haalt na een 1-6 start. Destijds waren het de 1970 Cincinnati Bengals.

De Green Bay Packers willen op hun beurt niets liever dan met Aaron Rodgers terugkeren naar het postseason. Na de twaalfde competitieweek stonden ze op een betreurenswaardige 4-8. Alleen de San Diego Chargers (in 2008) en de Carolina Panthers (in 2014) lukte het de Play-Offs te bereiken, nadat ze niet meer dan vier uit hun eerste twaalf wedstrijden hadden gewonnen.

Ook de Pittsburgh Steelers zijn nog in de race. Ongekend, maar dankzij twee last-minute heroïcs van rookie quarterback Kenny Pickens kunnen de Steelers hun 3-7 start nog wat kleur geven. Hetzelfde geldt voor de Jacksonville Jaguars. Zij begonnen het seizoen 2-6 en kunnen zondagavond met een overwinning op de Tennessee Titans een historische turnaround bewerkstelligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *