Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

‘Remarkable improvement’ voor Damar Hamlin

De sportwereld slaakt een zucht van verlichting. Na dagen zonder nieuws over Buffalo Bills safety Damar Hamlin, heeft het medische team van University of Cincinnati Medical Center naar buiten gebracht tijdens een persconferentie dat de speler de afgelopen 24 uur ‘remarkable improvement’ heeft laten zien. Beter nog, hij lijkt neurologisch geen schadelijke gevolgen te hebben ondervonden van de hartstilstand die hij tijdens Monday Night Football kreeg.

De dokters vermelden erbij dat de gezondheidstoestand van Hamlin nog steeds kritiek is. De longen van de verdediger lijken zich goed te herstellen van de klap die hij heeft gekregen, alhoewel hij nog steeds aan de beademing ligt. Hamlin opende naar verluidt woensdagnacht de ogen. Het nieuws geeft in ieder geval een glimp van hoop: Hamlin communiceert met de dokters door middels van geschreven briefjes.

De overlevering wil dat Hamlin aan de doktoren als eerste vroeg wie er maandagnacht de wedstrijd tegen de Cincinnati Bengals had gewonnen.

Ondertussen blijft het goede doel van Hamlin mikpunt van veel donaties van mensen die de safety een hart onder de riem willen steken. De GoFundMe pagina voor een toy run heeft het beoogde 25k al lang gehaald. De teller staat momenteel op $7,4 miljoen dollar – en dat is nog maar een tussenstand.

Hamlin moest afgelopen maandagnacht minutenlang worden gereanimeerd. Nadat hij een tackle had ingezet op een aanvaller van de Cincinnati Bengals, stortte hij ineen. Jeroen van Trierum schreef daar een column over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *