Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Nog 19 kanshebbers; laatste NFL ronde begint zaterdagnacht

Sinds 2006 waren er niet zoveel teams nog actief in de race om de Super Bowl. Nog 19 teams dingen op de slotdag van de competitie mee om de Vince Lombardi Trophy medio februari op te tillen; het derde hoogste aantal ooit. Alleen in 1982 (maar liefst 22) en 2006 (20 teams) waren er op de slotdag nog meer kandidaten.

De slotronde begint op zaterdagavond. Kansas City Chiefs komt uit tegen Las Vegas Raiders. Chiefs quarterback Patrick Mahomes kan enkele mooie persoonlijke prestaties neerzetten. 

Mahomes leidt momenteel de NFL met 5.048 passing yards en 40 touchdown passes. Het is het tweede seizoen uit zijn loopbaan dat hij boven de 5k en 40 passes zit. Eerder deed hij dit al in 2018. Hiermee komt hij op gelijke hoogte met Drew Brees. Met 429 passing yards evenaart hij het seizoenrecord van Peyton Manning uit 2013 (5.477). Met 269 yards vanavond heeft hij al een top 3 notering aller tijden te pakken (Tom Brady, 5.316 yards in 2021). 

Het is onwaarschijnlijk dat Mahomes het record pakt, maar niet ondenkbaar. Dit seizoen gooide hij al negen keer voor 325 yards of meer. Als hij dat vannacht opnieuw doet, dan schaart hij zich in een rijtje van slechts drie spelers die hem in hierin voor gingen (Drew Brees, 11 in 2011 / Rich Gannon, 10 in 2002 / Peyton Manning, 10 in 2013).

Al die records ten spijt: Het venijn zit ‘m echter in de nacht. Jacksonville Jaguars speelt een do-or-die pot tegen Tennessee Titans. De winnaar van dat duel wint de AFC South en doet nog mee om de Super Bowl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Final NFL Mock Draft

Analist Robbert-Jan Drost komt op de dag voor de NFL Draft met zijn laatste Mock. Happy Draft Day, footballvrienden! 1. Carolina Panthers: Bryce Young, QB,

Lees verder »