Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Seahawks bereiken play-offs met houdini-act, bloemen kunnen naar Detroit

Niet de Detroit Lions en ook niet de Green Bay Packers, maar de Seattle Seahawks hebben op een lang en heet footballavondje het laatste play-off-ticket in de NFC gepakt. Dat gebeurde dankzij een zeer moeizame zege op de Los Angeles Rams en hulp van diezelfde Lions – die dan weer wonnen van de Packers.

De wedstrijd van de Seahawks werd eerder gespeeld dan Lions at Packers, wat hier en daar tot gefronste wenkbrauwen leidde. Zou Seattle namelijk winnen, dan zouden de Lions al uitgeschakeld zijn en geen play-off-incentive meer hebben om de Packers het vuur aan de schenen te leggen.

Die zege kwam er ook voor de Seahawks, zij het met grote moeite. Een wedstrijd die nooit sprankelend werd maar altijd spannend bleef had bij 16-16 overtime nodig om een winnaar te krijgen. Na een interception door Quandre Diggs en een field goal van Jason Myers viel dat kwartje de kant van de Seahawks op.

Het treffen tussen de Packers en de Lions had een direct duel om het laatste wildcard-ticket in de NFC kunnen zijn, maar daar hadden de Seahawks eerder op de avond dus al een stokje voor gestoken, waarmee de Lions nog voor hun eigen wedstrijd uitgeschakeld waren. Voor de Green Bay Packers veranderde dat niks aan het scenario, een overwinning zou genoeg zijn.

De eerste twee kwarten van de wedstrijd verliepen in brede zin behoorlijk stroef. De winterkou bemoeilijkte een vruchtbare passing game en alleen field goals veranderden iets aan de score, die halverwege op 6-9 strandde.

In kwart drie werden dan ook de endzones benut. Eerst door de Lions, die via een diepe pass van Jared Goff op Kalif Raymond op de 1 yd line kwamen, waarna Jamaal Williams de bal binnenliep. Eén drive later was het Aaron Rodgers die Alan Lazard in de endzone vond en Green Bay weer op voorsprong bracht.

Toch was het in de slotfase Detroit dat zich het scherpst en het felst toonde. Want hoewel er voor de Lions geen play-off-ticket meer op het spel stond, was er veel meer om voor te spelen door het team van HC Dan Campbell. Het volledige playbook werd benut om het eerste winning season sinds 2017 te kunnen schrijven. Met succes. De tweede touchdown van Jamaal Williams bleek de beslissende score in de strijd om de tweede plaats in de NFC North.

Terwijl de Lions hun eigen doelen bereikten zal wellicht toch de meeste vreugde over deze overwinning in Seattle zijn geweest. Dankzij de immense wilskracht van de Detroit Lions gaan de Seahawks namelijk na een jaar afwezigheid weer naar de play-offs – ten koste van de Lions, nota bene. In de wildcardronde speelt het zaterdagavond een uitwedstrijd tegen de San Francisco 49ers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *