Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mercedez-Benz Stadium mogelijk decor AFC Championship Game

Mocht het in de AFC Championship Game gaan tussen de Buffalo Bills en de Kansas City Chiefs, dan wordt de wedstrijd in het neutrale Mercedes-Benz Stadium in Atlanta gespeeld. Het overdekte stadion met het ingenieuze uitschuifbare dak is op zondag 29 januari om 0:30 beschikbaar.

Vorige week keurde de NFL clubs een resolutie toe om de competitieve oneffenheden weg te nemen, die waren ontstaan na het staken van de wedstrijd Cincinnati Bengals – Buffalo Bills in de op-één-na-laatste ronde. Hierdoor kon niet met zekerheid worden vastgesteld wie er met de kroon in AFC vandoor zou zijn gegaan en dus de eerste ronde vrij zou zijn in de NFL Play-Offs. Eén van de uitkomsten was het spelen van de AFC Championship Game op neutraal terrein als de bespelers Bills en Chiefs zouden zijn. Alle andere potentiële wedstrijden worden afgewerkt in het thuisstadion van het hoogstgeplaatste team.

Het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta was voorafgaand aan het seizoen al aangewezen als een potentiële backup locatie in sommige noodscenario’s. Atlanta ligt op nagenoeg dezelfde afstand van Buffalo als van Kansas. Het stadion in Atlanta was eerder het decor van Super Bowl LIII tussen New England Patriots en Los Angeles Rams (13-3).

De NFL Play-Offs beginnen dit weekend met zes wedstrijden. Op zaterdagavond zien we de San Francisco 49ers in actie tegen de Seattle Seahawks, gevolgd door de Jacksonville Jaguars – Los Angeles Chargers. Op zondag worden deze wedstrijd opgevolgd door Buffalo Bills – Miami Dolphins (19 uur), Minnesota Vikings – New York Giants (22:30 uur) en Cincinnati Bengals – Baltimore Ravens (2:15 uur).

De zesde wedstrijd is op maandagnacht tussen de Tampa Bay Buccaneers en de Dallas Cowboys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *