Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Niners bibberen even, maar plaatsen zich na twee soevereine kwarten voor divisional round

Makkelijk ging het zeker niet de hele wedstrijd voor de San Francisco 49ers, maar tegen divisiegenoot Seattle Seahawks werd in de tweede helft orde op zaken gesteld. De Niners winnen het duel met 23-41 en zetten de jacht naar de Super Bowl voort.

In de eerste helft leek het geen spannende affaire te worden in Santa Clara. Terwijl de thuisploeg met een field goal en een touchdown van Christian McCaffrey de leiding nam, kwam de offense van Seattle totaal niet uit de verf.

Het tweede kwart blies de spanning echter nieuw leven in, dankzij een nieuwgevonden energie in de offense van de Seahawks. Terwijl de Niners alleen twee field goals noteren bereiken Kenneth Walker en DK Metcalf de endzone voor Seattle. Als Geno Smith op een scramble met nog één seconde te gaan in de eerste helft een personal foul meekrijgt na een late hit op de QB slide, is de field goal vanaf 56 yards ook nog raak: 17-16 bij rust.

De resterende twee kwarten lieten echter niets heel van de hoop op een upset, vooral toen Geno Smith diep op de helft van de Niners fumblede. Daarmee leek het vlammetje uit te gaan bij de Seahawks, want daarna was het eenrichtingsverkeer. Brock Purdy, Elija Mitchell en Deebo Samuel vonden op opeenvolgende drives de touchdown, waarbij laatstgenoemde het meest spectaculaire kunststukje in huis had, met een 74 yard sprint langs de zijlijn.

Pas na de two minute warning lieten de Seahawks weer wat zien, in een game die dan allang gespeeld is. DK Metcalf ving de bal in de endzone, maar omdat de two point conversion niet slaagde bleef het een three-score-game.

Met de 23-41 overwinning gaan de San Francisco 49ers naar de divisional round, voor de derde keer in vier jaar tijd. En dat met de rookie, de laatste pick in de afgelopen draft, Brock Purdy, die nu al net zoveel touchdown passes heeft in de play-offs als Jimmy Garoppolo. In die volgende wedstrijd treffen de Niners de Minnesota Vikings als dat team de New York Giants verslaat. Zo niet, dan wachten de Tampa Bay Buccaneers of een klassieke rivaal, de Dallas Cowboys.

Voor de Seattle Seahawks zit het erop, na een seizoen dat beter liep dan verwacht in alle opzichten. De play-offs werden bereikt met negen overwinningen, in het jaar na het wegtraden van Russell Wilson. En omdat diezelfde Wilson niet echt uit de verf kwam bij de Denver Broncos hebben de Seahawks vier van de eerste 53 draft picks. Een team om rekening mee te houden in 2023?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *