Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hinkend en struikelend brengt Mahomes de Chiefs naar championship game

Een gehavende Patrick Mahomes heeft de Kansas City Chiefs naar de AFC Championship Game gebracht met een overwinning op de Jacksonville Jaguars. Op Arrowhead werd het 20-27 voor de thuisploeg.

Even leek Patrick Mahomes de wedstrijd niet uit te gaan spelen. Na een blessure aan de enkel tegen het eind van het eerste kwart blijft de quarterback nog even binnen de lijnen, maar eigenlijk kan dat niet. Hinkend geeft Mahomes want hand-offs en korte passjes, voor hij na die drive door zijn team naar de kleedkamer gestuurd wordt.

Terwijl hij tijdelijk weg was nam Chad Henne het roer over under center. Twee jaar geleden was het diezelfde back-up die de Chiefs tegen de Cleveland Browns een beslissende first down bezorgde en de AFC Championship Game veiligstelde. Mahomes was toen out met een hersenschudding.

Deze keer was het geen beslissende first down, maar een 99 yard touchdown drive. De langste in de play-off-geschiedenis van Kansas City. Met uiteindelijk een kort passje op Travis Kelce – diens tweede touchdown van de avond – zette hij de stand op 7-17, een gat dat uiteindelijk onoverbrugbaar zou blijken voor de Jaguars.

Na rust keerde Patrick Mahomes terug op het veld, al was hij in de tweede helft zeker niet de oude. Genoeg was het wel en met een balletje achterin de endzone op Marquez Valdes-Scantling breidde hij de score zelfs nog wat verder uit.

En wat collega-QB Trevor Lawrence van Jacksonville ook probeerde, het lukte de Jags niet om de wedstrijd te kantelen. Touchdowns van Christian Kirk en Travis Etienne ten spijt was het een late interception van TLaw die de Jaguars definitief de das omdeed. Een field goal werd er nog wel uitgeperst, maar na de mislukte onside kick was er geen weg meer terug.

Waar het er voor de Jaguars op zit, gaan de Chiefs dus verder. De tegenstander in de Championship Game zijn de Cincinnati Bengals of de Buffalo Bills. Die wedstrijd wordt zondagavond gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *