Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Philadelphia Eagles met speels gemak voorbij New York Giants

De Philadelphia Eagles hebben zaterdagnacht met groot gemak gewonnen van de New York Giants in de NFL Divisional Play-Offs. Hierdoor gaan ze voor het eerst sinds 2017 naar de NFC Conference Championship Game. Na de eerste helft (28-0), kan de voet van het gaspedaal. Het wordt uiteindelijk 38-7. Het is de derde keer dit seizoen dat de Eagles in de eerste helft al bij de tegenstander uit de Big Apple weglopen.

De grote vraag voorafgaand aan de wedstrijd is hoe Philadelphia Eagles quarterback Jalen Hurts hersteld zou zijn van een blessure. De vraag wordt al in het eerste kwart beantwoord. Hurts sluit de eerste kwart af met 7-voor-7 passing met 84 yards en twee touchdown passes. Hierdoor nemen de Eagles een makkelijke 14-0 voorsprong in het eerste kwart. Tight end Goedert en receiver Smith zijn de ontvangers van de scores.

De Giants spelen het agressief in de hoop bij te blijven met de divisieleider. Maar een mislukte 4th-down conversion en een onderschepping van quarterback Daniël Jones spelen Philadelphia in de kaart.

Ook de rest van de eerste helft blijft Philadelphia in controle. De ploeg uit New York komt er niet aan te pas en de Eagles lopen via running back Scott soeverein uit naar een 21-0 voorsprong.

Tegen het einde van de eerste helft is de overmacht van de ploeg uit de City of Brotherly Love duidelijk. Met 16 tegen 3 first downs is Philadelphia in de eerste helft nog niet klaar. Na een ‘unnecessary roughness’-penalty loopt Hurts zelf de 28-0 binnen.

In de tweede helft doet New York Giants nog iets terug via running back Matt Breida. Echt interessant wordt het niet meer, omdat Hurts op een cruciaal tijdstip op zijn eigen fumble valt.

De Eagles halen hierna een paar lange drives met de running game uit de kast om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Een van de laatste drives beslaat acht minuten en zorgt voor een security fieldgoal. De Giants vergeten hierna nog dichterbij te komen wanneer wide receiver Richie James een zekere touchdown laat vallen. Running back Kenneth Gaines slaat daarna de nagel in de doodskist van de Giants met een lange run: 38-7.

Philadelphia is volgende week de gastheer van de NFC Conference Championship Game. De tegenstander komt voort uit het duel San Francisco 49ers – Dallas Cowboys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *