Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dallas Cowboys wekt opnieuw verbazing in slotminuten; San Francisco door

De ontknoping van de play-offs wedstrijd tussen San Francisco 49ers en Dallas Cowboys is nagenoeg hetzelfde verlopen als vorig seizoen. Met de Niners nog binnen handbereik, flatert de ploeg uit Texas in de laatste minuut: 19-12. San Fran gaat zodoende door naar de NFC Conference Championship. Daar neemt de ploeg het op tegen Philadelphia Eagles.

Vorig seizoen kwam de Dallas-ploeg seconden te kort om nog een play af te vuren en San Francisco uit de play-offs te stoten. Dit seizoen was het een uitermate zwakke laatste drive die de Texanen de nek om draait. Tight end Dalton Schultz doet zijn ploeg geen plezier door tijdens die laatste drive achterwaarts out of bounds te lopen, waardoor de schaarse tijd op de klok wegtikt. Dezelfde Schultz vergeet een play later zijn voeten inbounds te planten op een catch, waardoor belangrijke yards verloren gaan. De wedstrijd eindigt met een totaal mislukte exotische play, die door de verdediging van de Red&Gold wordt opgeblazen.

De verdedigen geven elkaar in het Levis Stadion geen duimbreed toe. Quarterback Brock Purdy, de laatste weken geroemd om zijn effectieve spel, komt niet verder dan 214 yards en scoort geen touchdowns. Zijn belangrijkste bal komt wel aan, alhoewel tight end George Kittle er acrobatische toeren voor moet uithalen om het ovaal binnen te hengelen. Die catch zorgt er voor dat Christian McCaffrey even later de bal kan binnenlopen en SF voor het eerst wat zuurverdiende ruimte geeft: 16-9.

Ruimte is er in deze Play-Offs wedstrijd tussen beide kemphanen nauwelijks en elke fout dodelijk. Het is de verdediging van San Francisco die de eerste slag slaat. Cornerback Lenoir onderschept Cowboys quarterback Dak Prescott, waardoor de aanval de bal nagenoeg in de redzone ontvangt. Door de aanhoudende druk van de Cowboys-verdediging moet de thuisploeg genoegen nemen met een fieldgoal.

Dallas perst er hierna aan de hand van quarterback Dak Prescott een lange touchdown drive uit. Een oud spook blijft Dallas achtervolgen: werden vorige week vier point after touchdowns gemist, ook nu is kicker Brett Maher niet gelukkig. De PAT wordt geblocked.

De rest van de avond zijn de kickers feilloos. Zowel Maher (2) als Robbie Gould van de thuisploeg (4) missen hun driepunters niet. Dat de kickers voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de hoogtepunten verandert even voor het einde van de derde kwart, wanneer Kittle zijn ploeg op het juiste spoor blijft.

Het blijkt een spoor dat Dallas uiteindelijk niet bij kan benen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *