Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Zucht van verlichting: Mahomes speelt

American football fans zaten zaterdagavond op het punt van hun stoel toen een defensive end van de Jacksonville Jaguars over de enkel van Kansas City Chiefs quarterback Patrick Mahomes rolde. Vandaag volgt er echter goed nieuws: de spelverdeler verwacht aankomende zondag gewoon te spelen.

De diagnose voor Mahomes is een high ankle sprain. Mahomes, zichtbaar gehinderd door helse pijnen, moest zaterdag door dokteren gedwongen naar de kleedkamer. Onder protest liet hij zich hier behandelen voor de kwetsuur. De spelleider keerde later terug naar het veld en leidde zijn team naar een moeizame 27-20 overwinning. Wel was Mahomes de wendbaarheid verloren, die hem tot voor de blessure één van de beste quarterbacks in de NFL maakte.

Mahomes mag van geluk spreken. Later die avond overkwam Dallas Cowboys tight end Tony Pollard hetzelfde in de wedstrijd tegen San Francisco 49ers. Pollard kwam er bekaaid vanaf. Hij brak tijdens de tackle zijn kuitbeen.

De Kansas City Chiefs spelen aankomende zondagnacht om 0:30 uur de AFC Conference Championship Game tegen Cincinnati Bengals. Bengals dwong een plek in de halve finale af met een overwinning tegen Buffalo Bills.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *