Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview BNL 2023: speelt de Cru een finale in eigen huis?

Minder dan twee weken scheiden ons nog van de aftrap van de tweede editie van de nieuwe BNL Football League competitie. De BNL is opgericht om het niveau van de sport in Europa naar een hoger niveau te brengen.

Commentaar bij de wedstrijden en wat muziek en ander entertainment langs de lijnen, de BNL doet z’n best om de football experience voor de neutrale kijker te verhogen. Ook de Live streams van ‘The Game of the Week’ konden vorig seizoen al op veel bijval rekenen en staan uiteraard weer bovenaan het menu.

Wat is er nu precies anders dan de vorige editie en wat zijn de eerste verwachtingen voor het aankomende seizoen. Een vogelvlucht langs de deelnemende teams en wat zij brengen in 2023.

Amsterdam Crusaders:

De Crusaders kijken terug op een uiterst succesvol seizoen in 2022 en maken zich op voor een nieuwe jacht op de grote trofee. Aangezien de eerste editie van de BNL Championship Game in België (Beringen) is gespeeld, wordt de aankomende BNL Finale op 1 juli 2023 in Amsterdam op Sportpark Sloten gespeeld. Extra motivatie voor de ‘Cru’ om alle zeilen bij te zetten om het thuispubliek te kunnen geven wat ze willen. De Amsterdamse titelhouder is volgens de berichtgeving op hun socials wat veteranen kwijtgeraakt aan retirement, maar tevens blijken er wat teruggekeerd op het oude nest. Dit opgeteld met een aantal spelers die van Istanbul Rams zijn overgekomen, lijkt het erop dat het roster van de Crusaders voldoende diepte heeft om op volle sterkte ten strijde te kunnen trekken.

Kasteel Nitro’s (Izegem):

De Nitro’s hebben hun eerste deelname aan de BNL vorig jaar weten om te zetten in een playoff appearance en willen dat dit seizoen minimaal evenaren. Ondanks het feit dat de competitie voorlopig nog uit vijf teams bestaat plaatsen slechts de eerste drie teams zich in 2023 voor de playoffs en finale. Dit omdat de eerst geplaatste zich automatisch kwalificeert

voor de finale. De pijlen van Kasteel Nitro’s zijn dan ook vast en zeker gericht op het behalen hiervan. Zij hebben hun defense weten te versterken met wat ervaren spelers die zijn overgekomen van andere teams en de coaching staff is aangevuld zodat iedere positie apart kan worden bediend tijdens trainingen en wedstrijden. Op 4 maart trappen zij het seizoen thuis af tegen de titelverdediger Amsterdam Crusaders. Een grotere vuurdoop is niet mogelijk voor de Vlamingen.

Ghent Gators:

De Gators zijn een nieuwkomer in de BNL en zij maken op 4 maart hun opwachting tegen de andere nieuwkomer in de League, de Brussels Black Angels. Deze wedstrijd is voor hen

een thuiswedstrijd en het is tevens aangewezen als de eerste ‘BNL Game of the Week’. Dit betekent dat de wedstrijd live worden gestreamd. De wedstrijd Gators – BBA in het eerste weekeinde zal worden gestreamd via de BNL Facebook pagina. De vaste partner voor de technische realisatie hiervoor is wederom Be A Legend en commentaar zal worden geleverd door de heren van AFCB, American Football Community Belgium. Wat de Gators sportief neer kunnen gaan zetten op het gridiron is nog niet geheel en al duidelijk. Er zijn geen grote bewegingen gaande op hun socials en er zijn dus weinig tot geen indicaties waar de ploeg ongeveer staat in de voorbereiding op hun eerste BNL seizoen. We gaan het dus allemaal zien op 4 maart als zij aftrappen tegen de Black Angels.

Limburg Shotguns:

De Shotguns zijn de runners-up van het afgelopen seizoen. Zij verloren in 2022 op het thuisveld de wedstrijd om het kampioenschap. Ze zijn er dus zeker op gebrand om straks in Amsterdam de grote beker te kunnen heffen. En de organisatie laat op hun socials zien dat ze daar stappen voor maken om dat doel te realiseren. Een Amerikaanse quarterback, een compleet vernieuwde coachingstaff en een grote squad spelers die klaar zijn om deze keer de W mee terug naar Beringen te nemen. Gesmeerd loopt het nog niet bij de Belgen, getuige een 14-7 nederlaag afgelopen weekend tegen Rotterdam Trojans. Gelukkig voor de Shotguns is er nog tijd; hun eerste wedstrijd is op 11 maart thuis in het MijnStadion tegen de Kasteel Nitro’s. Deze wedstrijd is aangemerkt als de ‘BNL Game of the Week’ voor de tweede speelronde. Te zien dus op de BNL Facebook pagina.

Brussels Black Angels:

Ook de Black Angels zijn een nieuwkomer in de BNL en spelen hun eerste seizoen in deze nieuwe competitie voor de beste teams in de Lage Landen. In tegenstelling tot de Ghent Gators is hun helm echter wél gelauwerd met een wapenfeit. Een geboekt resultaat waaruit we eventueel iets kunnen afleiden met betrekking tot wat zij naar de andere teams kunnen gaan brengen in 2023. Tussen de twee BNL wedstrijden door, van rivalen Crusaders en Shotguns in 2022, hebben zij een vriendschappelijke pot gespeeld tegen de Limburg Shotguns. Een wedstrijd die zij in hun voordeel wisten te beslechten. De W ging in ieder geval mee terug naar Brussel. Ondertussen zitten de Black Angels niet stil. Ook zij hebben hun roster aangevuld met ervaren spelers en lijken klaar om Amsterdam Crusaders naar de kroon te steken. De Black Angels spelen hun eerste wedstrijd uit tegen de Gators en hebben dan een tweede ronde BYE weekeinde. Zij zullen hun eerste thuiswedstrijd tegen de Kasteel Nitro’s spelen op 25 maart. Op 1 april spelen ze wederom in Beringen tegen de Shotguns en op 22 april zal Amsterdam Crusaders z’n eerste opwachting maken op het veld in Brussel.

Wie o wie zal de grote trofee omhoog mogen gaan houden in Amsterdam op 1 juli 2023?

Eén reactie

  1. “om het niveau van de sport in Europa naar een hoger niveau te brengen” Menen jullie dat serieus ? Daar is echt geen BNL voor nodig hoor. Om het niveau in de Benelux naar een hoger niveau te brengen, oké.. maar Europa ? De BNL gaat daar echt niet bij helpen hoor.. Sorry..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *