Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bijan Robinson: ster van de running back lichting

Je hebt te doen met running back Devon Achane (Texas A&M), Tank Bigsby (Auburn) en Keaton Mitchell (East Carolina). Alle drie staan ze in de top 10 lijstje van beste running backs van het land. Het lot heeft echter bepaald dat zij tegelijkertijd een podium moeten delen met Bijan Robinson; de running back ster waar het hele land het hoofd voor omdraait.

Het is druk bij het podium van Robinson, nog voor hij bij zijn eigen podium aanschuift. Je kunt wel stellen dat de toeloop bij zijn interviewplek drie keer zo groot is dan bij de rest van de tentoongestelde exemplaren. Het groepje journalisten dat is uitgelopen voor de lichting running backs ís al aanzienlijk kleiner dan de groep die gisteren in gesprek wilde met de quarterbacks.

Robinson doet alles tijdens zijn interview correct, hij maakt geen fouten en maakt een bescheiden indruk. Christian McCaffery en Saquon Barkley, dat zijn toch wel de running backs waar hij tijdens zijn loopbaan het meest naar heeft gekeken. Robinson: “Als je een complete back bent, heb je simpelweg meer kansen. Als je met de bal kunt lopen en de bal kunt vangen, dan zorg je ervoor dat je team meerdere kanten met je uit kan. De verdediging moet dan altijd anticiperen.”

Robinson wordt vaak vergeleken met Barkley, die op een kruispunt staat bij de New York Giants. “Natuurlijk is het een compliment,” zegt de running back. “Maar uiteindelijk heb ik een eigen identiteit en een eigen stijl. Het is aan mij om tot net zo’n grote naam uit te groeien.”

Vooralsnog eist Robinson in het Indianapolis Convention Center alle aandacht op.

Voor de andere drie top 10 running backs zal er wellicht wat chagrijn zijn dat zij niet de aandacht krijgen die Robinson krijgt. Voor Keaton Mitchell zal het chagrijn nog groter zijn. Als enige running back uit de beoogde top 10 krijgt hij niet een podium toegewezen, maar een simpele tafel.

Of zoals één van de journalisten bij de NFL Combine de andere toefluistert: “Die heeft de rest van zijn loopbaan een chip on his shoulder.” Morgen kunnen ze de allemaal een poging doen de pikorde voor de NFL Draft te veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *