Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook Amsterdam Crusaders wint van Ghent

Voor de tweede speelronde van de BNL ging Ghent Gators op bezoek bij de Amsterdam Crusaders op Sportpark Sloten. Ghent heeft hiermee de meest zware opening van het seizoen achter de kiezen. Nog geen week geleden speelde Ghent thuis tegen de Brussels Black Angels, waarbij ze met 00-48 flink over de knie werden gelegd. Ook nu krijgt Ghent het flink te verduren. Amsterdam wint met 44-0.

Het weer was onwaarschijnlijk goed met een bleek zonnetje over het perfecte veld van de Crusaders. Snel bleek al echter dat Gators geen partij was voor de geoliede machine van de Cru. In het eerste kwart alleen al werden er 18 punten op het scorebord gezet door passes van QB Jordi Anrochte naar respectievelijk Sem Haan en Melvin Maasdamme. Ook running back Mani Blijd scoorde, na een afwezigheid van enkele seizoenen, weer eens een touchdown voor de Cru. De afgelopen jaren speelde hij voor de Cologne Crocodiles en de Dusseldorf Panther.

Het tweede kwart was een evenaring van het aantal punten in het eerste gedeelte van de wedstijd echter met nog een punt méér. Deze keer kwamen de punten grotendeels van de defense van de Crusaders. Twee intercepties voor zes punten konden op naam van linebackers Amir Zahoor en Travis Fraser worden gezet. Debutant wide receiver Ruben van Gessel volmaakte het kwart met een touchdown catch. Defensive back Soufyan Dardour maakt in het derde kwart de 44 compleet voor de Cru met een pick six.

De overwinning brengt de Cru op een 2-0 record. Op 25 maart wacht op Sportpark Sloten een rematch van de eerste BNL-Bowl. Dan komen de recordsetting Limburg Shotguns op bezoek. Dat lijkt een strijd der titanen te gaan worden in Amsterdam.

Foto’s Alwin & Sandra Ruhe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *