Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons rekent direct af met power ranking: probleemloos voorbij Lelystad

De Arnhem Falcons hebben de Gridiron AFBN power ranking al in week 1 van de Eredivisie compleet overhoop gegooid. Onze nummer zes ging met maar liefst 26-0 over de geachte titelkandidaat Lelystad heen.

Het leek een mooi seizoen te gaan worden voor de Lelystad Commanders. De kwaliteit is er al jaren en door de intrede van spelers en stafleden van de Flevo Phantoms zou ook de hoeveelheid spelers eindelijk weer op peil moeten komen.

Van een eventueel kampioenswaardig team was zondag in Utrecht, waar de wedstrijd door het winterse weer gespeeld werd, weinig zichtbaar. De Flevolanders kwamen niet op het scorebord en kregen een lelijk pak slaag van de Falcons.

Aan Arnhemmer zijde keerde Jeroen van der Burght terug under center. De veteraan had al ervaring op die positie, maar speelde recentelijk vooral als linebacker en defensive end. Als quarterback zag hij hoe Joost Holtslag de eerste klap uitdeelde met een touchdown.

Die bleek een daalder waard, want de Falcons liepen verder en verder weg. Max Frantzen haalde daarbij twee keer de endzone en ook Jan Spoormaker mocht een score vieren. De verdediging van de Gelderlanders hield Lelystad intussen op nul punten. Niet verkeerd voor een team dat in feite nog altijd geen defensive coordinator heeft.

Waar Lelystad de wonden likt, lijkt er voor Arnhem nu ineens van alles mogelijk. In de volgende speelronde gaat het op bezoek bij de Groningen Giants, dat weliswaar goed partij bood aan promovendus Lightning Leiden maar die wedstrijd wel verloor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *