Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

NFL Mock Draft 2.0: C.J. Stroud top pick

In Gridiron 2 – The Magazine gaf scout Robbert-Jan Drost zijn eerste versie van de NFL Mock Draft. Sindsdien is er veel veranderd, waaronder een megatrade van de Carolina Panthers om de eerste plek in de NFL Draft te bemachtigen. Lees hier wat de kijk van Drost is op deze ontwikkelingen en op de eerste 31 picks!

1. Carolina Panthers: C.J. Stroud, Quarterback, Ohio State

Als we de vroege geruchten mogen geloven gaan de Panthers voor Stroud. Op basis van de volgende quote van head coach Frank Reich: ‘’At some level you got to be able to be an accurate passer’’ zou Stroud de beste fit zijn. Hij is namelijk de meest accurate passer in de NFL Draft. 

2. Houston Texans: Bryce Young, Quarterback, Alabama

Dit is een inkoppertje. Young is qua formaat een buitenbeentje. Maar hij is een playmaker op de belangrijkste positie in de NFL. 

3. TRADE ALERT: Las Vegas Raiders: Anthony Richardson, Quarterback, Florida

Anthony Richardson is de perfecte quarterback om achter Jimmy Garoppolo te ontwikkelen. Hij heeft een kanon van een arm en is een elite level atleet die de quarterback positie nog nooit heeft gezien. High-risk, high-reward. 

4. Indianapolis Colts : Will Levis, Quarterback, Kentucky

Een ding is zeker, de Colts gaan een quarterback draften. Het kan bijna niet anders na jarenlang de veteranen route te hebben bewandeld. In dit geval worden ze geforceerd om Will Levis te selecteren. 

5. Seattle Seahawks : Will Anderson Jr., Edge, Alabama

Dit zou zo’n perfecte fit zijn. De Seahawks mogen zichzelf echt in de handen wrijven als Anderson Jr. naar de vijfde selectie valt. Hij is een van de beste en veiligste selecties in deze NFL Draft. 

6. Detroit Lions: Jalen Carter, Defensive Tackle, Georgia

Met de zesde selectie is Jalen Carter, desondanks problemen buiten het veld, te goed om niet te selecteren. Puur op basis van talent is hij misschien wel de beste speler in de hele Draft. 

7. Arizona Cardinals : Christian Gonzalez, Cornerback, Oregon

Byron Murphy is een free agent. Bovendien is Marco Wilson niet bepaald een bovengemiddelde starter. Door zijn uitstekende atletische vermogen is Gonzalez een flinke upgrade op de cornerback positie voor de Cardinals. 

8. Atlanta Falcons : Tyree Wilson, Edge, Texas Tech

De Falcons missen al jaren een dynamische edge rusher. Tyree Wilson brengt daar verandering in met zijn uitstekende frame, atletische vermogen en speelkracht. 

9. Chicago Bears : Paris Johnson Jr., Offensive Tackle, Ohio State 

Offensive tackle hulp is geen overbodige luxe voor Justin Fields. De quarterback moest vorig seizoen regelmatig rennen voor zijn leven. Paris Johnson Jr. heeft een prototypisch frame voor de tackle positie. Bovendien was hij de snelste in de 40-yard dash (4.97 seconden) en had hij de derde langste armen van alle spelers op de Combine. 

10. Philadelphia Eagles: Joey Porter Jr., Cornerback, Penn State

Porter Jr. is de perfecte vervanger van free agent James Bradberry. Hij is in mijn optiek de beste ‘bump-and-run’ cornerback met zijn massieve frame. 

11. Tennessee Titans: Peter Skoronski, Offensive Lineman, Northwestern

Misschien niet de meest sexy selectie, maar de Titans zijn in rebuild modus. Dan is een veelzijdige offensive lineman de perfecte selectie om de fundering voor de toekomst te leggen. 

12. Houston Texans: Lukas van Ness, Edge, Iowa

Lukas Van Ness heeft wel iets weg van J.J. Watt. Daar hebben ze in Houston goede herinneringen aan. 

13. New York Jets: Broderick Jones, Offensive Tackle, Georgia

Mekhi Becton heeft flink wat baby vet verloren. Maar kan hij consistent fit blijven? Dat is de hamvraag. Broderick Jones geeft de Jets wat meer zekerheid op een van de meest belangrijke posities in de NFL. 

14. New England Patriots: Jaxon Smith-Njigba, Wide Receiver, Ohio State

Misschien ben ik ontzettend bevooroordeeld, maar Jaxon Smith-Njigba is de beste wide receiver in deze NFL Draft. Go Bucks! Bovendien is hij in de slot een 1-op-1 vervanger van free agent Jakobi Meyers. 

15: Green Bay Packers: Brian Branch, Defensive Back, Alabama

Zijn 4.58 40-yard dash was geen ideale tijd. Toch blijft Branch een uitstekende football speler die met goed spelinzicht zijn gebrek aan ideale snelheid teniet kan doen. 

16. Washington Commanders: Devon Witherspoon, Cornerback, Illinois

Een ‘feisty’ cornerback voor de Commanders die samen met Kendall Fuller een sterk coverage duo kan vormen. Hij is een upgrade over Benjamin St-Juste. 

17. Pittsburgh Steelers: Darnell Wright, Offensive Tackle, Tennessee

Een prototypische Steelers selectie. Bovendien hebben ze op papier een van de slechtste offensive lines. Wright is een plug-and-play starter op de right tackle positie voor ze. 

18. Detroit Lions: Nolan Smith, Edge, Georgia

De tweede selectie voor de Lions is ontzettend lastig. Dan gaan we hier maar voor een BPA-gevalletje. Nolan Smith is een atletische freak die een 4.39 (!) 40-yard dash wist neer te zetten. Hij beschikt over elite level explosiviteit. Hij kan samen met Aidan Hutchinson een dynamisch pass rusher duo vormen. 

19. Tampa Bay Buccaneers: Deonte Banks, Cornerback, Maryland

Ik had deze pick eigenlijk al gemaakt ter vervanging van voormalig free agent Jamel Dean. Hij keert dus terug. Bedankt hé. Maar vooruit, ze kunnen uiteindelijk niet Dean en Davis jarenlang blijven betalen. Dan maar een toekomstige en goedkopere vervanger in de uber-snelle Banks die een 4.34 40-yard dash wist te rennen tijdens de Combine. 

20. Seattle Seahawks: Myles Murphy, Edge, Clemson

Double-dipping, vorig jaar deden ze Seahawks het op de offensive tackle en cornerback posities. Dat pakte niet bepaald verkeerd uit voor ze. Wie weet heeft dit hetzelfde effect op een defensive line die wel wat versterking kan gebruiken. 

21: Los Angeles Chargers: Michael Mayer, Tight End, Notre Dame

Sorry Gridiron Magazine lezers … Deze selectie maakte ik ook al voor de Chargers in het nieuwe magazine. Maar dit is echt zo’n perfecte fit voor Mayer (en de Chargers). De Chargers kunnen namelijk wel een TE1 gebruiken. Bovendien vormt Mayer de perfecte safety blanket voor Justin Herbert. 

22: Baltimore Ravens: Jordan Addison, Wide Receiver, USC

Zoals Ravens General Manager Eric DeCosta zei over de wide receiver positie:  ‘’we are going to keep swinging’’.  Jordan Addison is met zijn route-running vermogen een prima ‘swing’ als je het mij vraagt. 

23: Minnesota Vikings: Will McDonald IV, Edge, Iowa State

Soms heb je van de plekken in de NFL Draft waar je niet bepaald lekker een speler kan plaatsen. Idealiter kunnen de Vikings linebacker of cornerback hulp gebruiken. Maar de value op deze plek in de Draft is niet ideaal. Dan maar een beoogde opvolger voor Za’Darius Smith in de vlugge Will McDonald IV. 

24: Jacksonville Jaguars: Darnell Washington, Tight End, Georgia

Een zesde offensive lineman voor de Jaguars. Oh wacht, ik bedoel tight end natuurlijk … Je begrijpt wat ik bedoel als je zijn sled-push tijdens de Combine hebt gezien. Daar ging mijn scoutingshart sneller van kloppen. 

25: New York Giants: Quentin Johnston, Wide Receiver, TCU

Wie weet is Quentin Johnston de X-receiver die Kenny Golladay nooit kon zijn voor de Giants. Hij beschikt over een groot frame voor de positie en combineert dit met uitstekende explosiviteit – broad jump (99 percentiel) en vertical jump (95 percentiel). 

26: Dallas Cowboys: Zay Flowers, Wide Receiver, Boston College

Lekker makkelijk om nu op de Zay Flowers hype-train te stappen. Maar hij staat al sinds de tweede speelweek van het 2020 College Football seizoen op mijn lijstje.

Hij is een van de meest dynamische spelers in deze Draft. Bovendien is dynamischer worden op de receiver positie geen overbodige luxe voor de Cowboys. 

27. Buffalo Bills: Drew Sanders, Linebacker, Arkansas

Alhoewel Drew Sanders maar één jaar linebacker heeft gespeelt is hij qua potentie de beste linebacker in deze NFL Draft. Bovendien vormt hij de perfecte vervanger voor free agent Tremaine Edmunds. 

28. Cincinnati Bengals: Dalton Kincaid, Tight End, Utah

Drie Bengals tight ends van vorig seizoen zijn free agents – Hayden Hurst, Mitchell Wilcox en Drew Sample. In mijn optiek is Kincaid de beste receiving (F) tight end in deze NFL Draft. Geloof je me niet? Kijk dan meer eens naar de onderstaande video waar hij persoonlijk USC vernederd. 

29. New Orleans Saints: Calijah Kancey, Defensive Tackle, Pitt

Op papier ziet de interior defensive line van de Saints er dramatisch uit. Desondanks het gebrek aan ideale lengte en massa is Kancey een ultra explosieve pass rusher die wint mijn vlugheid en explosiviteit. Aan het eind van de eerste ronde is hij de perfecte een high-risk, high-reward selectie. 

30. Philadelphia Eagles: Bijan Robinson, Running Back, Texas

Wat mij betreft gaat Bijan Robinson veel en veel eerder in deze Draft. Hij is de beste running back prospect sinds Saquon Barkley. Robinson achter de Eagles offensive line blijft een droom fit wat mij betreft. 

31. Kansas City Chiefs: Dawand Jones, Offensive Tackle, Ohio State

Als we de geruchten mogen geloven zijn de Chiefs van plan om Jawaan Taylor – een massieve tackle – naar left tackle te verplaatsen. Dat maakt plaats voor een nog massievere offensive tackle in Dawand Jones op de right tackle positie. Ik denk dat je Patrick Mahomes niet hoort klagen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *