Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Week 1: Offensive Player of the Week

De eerste competitieweek uit de AFBN Eredivisie is ‘in the books’. Alle gametape (voor zover voorradig) is bekeken, alle statistieken staan op papier en de ranglijst is netjes bijgewerkt. Tijd dus voor enkele awards: Gridiron introduceert een golden oldie. Voor het eerst sinds 2015 kiezen wij de Offensive en Defensive Player of the Week. We beginnen vandaag met de aanval.

Sven Hogendoorn, Hilversum Hurricanes, TE: 6 catches, 36 yards, 2 touchdowns
Zowat elke bal die Sven Hogendoorn toegeworpen kreeg door zijn quarterback, in de gewonnen wedstrijd van Hilversum Hurricanes tegen Rotterdam Trojans, werd gevangen. Tussen de zes catches zaten twee prachtige touchdowns, waarbij Hogendoorn liet zien over geweldig atletisch vermogen te beschikken en de kunde om tegenstanders uit te boxen. Zijn meest briljante play staat echter niet in het statsbook: Hogendoorn had namelijk zelfs een derde touchdown kunnen vangen met een onwaarschijnlijke grab. De tight end ving de bal miraculeus, maar werd helaas out of bounds gegeven door de refs.

Owen van Gorcum, Lightning Leiden, RB: 18 runs, 59 yards, 1 touchdown
Voor deze wedstrijd is het even een muntje opgooien met QB Tim Helleman, maar uiteindelijk valt deze door drie onderscheppingen van de quarterback in het voordeel van de running back. Van Gorcum heeft 18 carries met de bal van vergaart hiermee 59 yards. Tevens tekent Van Gorcum voor de enige aanvallende touchdown van de wedstrijd door op een outside run vanaf 15 yards de endzone te bereiken.

Jeroen van der Burght, Arnhem Falcons, QB
Alsof hij nooit weg is geweest van onder center, leidt quarterback Jeroen van den Burght (met de gebruikelijke sterke running game en een defense) de Arnhem Falcons naar een soevereine 26-0 overwinning tegen Lelystad Commanders. Het is de tweede upset van de week. Niet slecht voor een spelverdeler, die recentelijk vooral als linebacker en defensive end speelde.

Wil je ook je stem uitbrengen? Stem via de Gridiron Instagram Stories!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *