Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Week 1: Gridiron Defensive Player of the Week

In navolging van de Offensive Player of the Week (check voor de uitslag zondagavond de site!) hebben we natuurlijk ook de Defensive Player of the Week. Niet alle gametape was deze week keurig verzorgd, dus we hebben slechts twee wedstrijden kunnen analyseren. De suggestie voor de derde MVP komt van de hand van het zegevierende Arnhem Falcons.

Hilversum Hurricanes – LB Mitchell de Ruiter – 5 tackles (2 assist), 1 sack, 1 FF, 2 TFL

Mitchell de Ruiter was één van de verdedigers die het leven van de Rotterdam quarterbacks zuur wist te maken. De Ruiter wist de gaten in de aanvalslinie van Rotterdam te vinden en kwam tot 3 single tackles en 2 assisted tackles. Hiernaast wist hij ook quarterback Richard Bouthoorn te sacken, die hierdoor in de categorie passing yards met min yards eindigde. Alsof dat nog niet genoeg was wist hij ook twee keer de ballcarrier achter de line of scrimmage te pakken.

Groningen Giants – CB Jochem Hilberdink – 5 tackles (2 assist), 2 interceptions, 1 TFL

Jochem Hilberdink zorgde er in ieder geval voor dat Lightning Leiden aanval op twee kansrijke drives niet kon scoren. De cornerback was verantwoordelijk voor twee onderscheppingen, waarvan eentje in de eigen endzone. Hiernaast werkte Hilberdink vijf tegenstanders naar de grond. Een van zijn slachtoffers moest dat bekopen met terreinverlies.

Arnhem Falcons – DE Niels Louwerse – Stats unknown

Het is moeilijk een pleidooi te houden voor Niels Louwerse, aangezien wij geen gametape hebben kunnen zien van Niels. Navraag bij Arnhem Falcons leert dat Louwerse zijn aanwezigheid weer liet voelen en mede onderdeel was van een defense die de potente aanval van Lelystad Commanders op nul punten hield. Dat is an sich al een prestatie van jewelste. En Niels verricht deze werkzaamheden in de defense van Arnhem al bijzonder veel seizoenen achter elkaar.

Wil je stemmen op de Defensive Player of the Week? Meld je dan op ons Gridiron Instagram kanaal. In de Stories kun je de komende 24 uur stemmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *