Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Stuk meer tegenstand in Groningen, maar Falcons winnen ook tweede wedstrijd: 23-28

Zo makkelijk als de 26-0 tegen Lelystad kwam de overwinning niet, maar in Groningen wonnen de Arnhem Falcons van de Giants. Met twee touchdowns nam Lennard Harris het team op de schouders na een stroeve openingsfase.

Het duurt drie drives voor de Falcons hun eigen helft hebben verlaten. Groningen heeft dan al een touchdown op het bord staan via Joël van Gelder. Hij ontvangt de TD-pass van quarterback Martin Garriga, die behoorlijk goed spel laat zien na een mindere debuutwedstrijd tegen Leiden. Maar als de Arnhemse offense begint te lopen, stelt het rap orde op zaken.

Eigenlijk is het niet de offense, maar vooral Lennard Harris die het op een lopen zet. Op een lange drive verzorgt de running back bijna alle yards en verzilvert hij zijn inzet met een 1-yard TD-run. Eén drive later zorgt hij met wederom een korte run voor een 7-14 voorsprong. Toch eindigt kwart twee met een gelijke stand nadat Garriga nu Carl Wolkahof bereikt.

Na rust slaan de Arnhemmers opnieuw toe, ditmaal door de lucht. Jeroen van der Burght gooit z’n eerste van twee touchdownpasses en zet de Falcons opnieuw op voorsprong. De Giants scoren dan de enige field goal van de middag maar als Van der Burght opnieuw raak pakt Arnhem de two-score-lead. Martin Garriga rent nog wel een touchdown binnen voor Groningen, maar na een turnover on downs op de potentiële game winning drive eindigt de hoop op een overwinning definitief. De Falcons winnen hun tweede wedstrijd, met 23-28.

Dat het in Groningen moeilijker ging dan in de thuiswedstrijd tegen Lelystad vindt uitblinker Lennard Harris niet vreemd. ,,We wisten wel dat Lelystad niet sterk voor de dag was gekomen en dat Groningen wellicht meer tegenstand zou bieden. Dus die 26-0 hebben we redelijk snel losgelaten.” Toch kwam de offense van Arnhem wel érg moeizaam op gang. ,,Ik weet niet zo goed waar dat mee te maken had, we waren goed voorbereid maar het lukte niet echt.”

Zelf was de running back uiteindelijk weer behoorlijk op dreef. ,,Zeker, behalve in het laatste kwart, toen viel ik uit… Voor het eerst volgens mij, haha. Nee, ik speel hier al negentien jaar. We hebben een heel ervaren team, het is de ‘oude garde’ die nog steeds doorgaat, aangevuld met wat talentvolle jonge spelers.”

Ondertussen denken de Arnhemmers al aan méér dan alleen het halen van de play-offs als doestelling. En Harris doet er niet geheimzinnig over – Arnhem wil voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Tulip Bowl. ,,Daar hopen we wel op, al jaren lang. In al m’n tijd hebben we het nog nooit gehaald. We zijn het ‘net niet-team’, altijd derde of vierde van Nederland. De finale hebben we nog nooit gespeeld. Elk jaar hoop je dan toch weer dat je hem kunt pakken, nu ook weer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *