Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Jurienthony Bokshoorn draagt Rotterdam Trojans op rug naar 21-10 winst

Rotterdam Trojans heeft afgelopen zondag revanche genomen voor de smadelijke 17-0 nederlaag in de openingsronde van de competitie tegen Hilversum Hurricanes. De twee ploegen speelden voor de tweede speelronde op rij tegen elkaar, maar nu waren het de Zuid-Hollanders die zegevierden: 21-10.

De overwinning van de Trojans is vooral toe te schrijven aan running back Jurienthony Bokshoven. De kleine running back rende zondag Hilversum aan gort met 183 yards op 33 carries. Hij bezorgde de Trojans niet alleen lange drives, maar ook touchdowns toen het puntje bij het paaltje kwam. Met twee zespunters in het vierde kwart boog hij een 8-10 achterstand om in een 21-10 voorsprong.

Het is zeker niet de dag voor Hilversum, dat nog wel enkele cadeautjes toegereikt krijgt door de roestige special teams unit van de thuisploeg. Al vanaf het begin heeft de ploeg moeite de veldpositie-battle naar de hand te zetten. Dit leidt ook de eerste punten van de wedstrijd in. Quarterback Shawn Hendrix laat in de beginfase twee keer de bal uit handen vallen. De tweede keer glipt de bal via zijn handen de endzone uit, wat reglementair tot een safety leidt en een 2-0 voorsprong voor Rotterdam.

Van de passing game moeten beide teams het deze zondag niet hebben. De eerste catch van de wedstrijd is van Hilversum wide receiver Thomas Klink, maar in totaal hebben beide quarterbacks 13 attempts nodig om tot die eerste catch te komen. Vooral Hilversum wordt hierbij niet geholpen door de receivers. Zowel tight end Robin Merjenburgh als wide receiver Stefan Feij laten vangbare ballen voor grote brokken terreinwinst uit handen vallen.

Quarterback Richard Bouthoorn raakt aan Trojaanse zijde gaandeweg het duel nog wel iets op stoom, maar zijn 5-van-28 statline voor 71 yards wordt opgevijzeld door een 40 yards catch van Job van der Klei aan het einde van de wedstrijd.

Bouthoorn gooit in het tweede kwart ook een onderschepping op corner Dennis de Wit, waar uiteindelijk een 2-7 voorsprong uit voortkomt. Dit is een lucky break voor Hilversum, omdat er een mislukte field goal hold voor nodig is. Ook hier vertolt De Wit een hoofdrol. Hij pakt de mislukte snap en loopt alsnog voor een first down, waarna running Dirk Voorhoeve de touchdown binnenloopt.

Het is het teken voor Bokshoorn om op te staan. Nummer 24 is na rust een plaaggeest, die bij elk balcontact de nodige yards en first downs weet te behalen. Aan het einde van de drive komt de klad er echter in en komen de Trojans door fumbles en een penalty op 3rd-and-goal op de 22 yards lijn. Bouthoorn laat eindelijk zijn klasse zien door een 22 yard touchdown pass te gooien op Gijs Fransen. Het brengt de stand op 8-7.

Dankzij grove fouten in de special teams unit van Rotterdam, neemt Hilversum de leiding nog één keer over met een fieldgoal. De laatste twee klappen behoren echter toe aan de man van de wedstrijd. Na de fraaie 40-yard catch van Job van der Klei is het Bokshoven die vanaf 9-yards Rotterdam voorgoed op voorsprong brengt.

Bokshoven mag even later de klus klaren, door na een onderschepping van Hendrix ook nog een zeer fraaie 25 yards touchdown run binnen te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *