Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pete Kuharchek overleden

Oud Rhein Fire hoofdcoach Pete Kuharchek is op 31 maart jongstleden onverwachts overleden in zijn woonplaats Tampa. Kuharchek werd 75 jaar oud.

Kuharchek coachte nagenoeg zijn hele leven american football. Als voormalige verdediger had hij vooral een neusje voor de verdedigende zijde van de bal. Hij begon zijn loopbaan als coach bij Tampa Catholic High School in 1972 en dat bracht hem via college (University of Kentucky, Wisconsin Eau Claire, Holy Cross, East Tennessee State, Memphis State, UTEP and Louisiana Tech) naar de professionals. Op het hoogste niveau coachte hij Tampa Bay Bandits, BC Lions, Orlando Thunder, Rhein Fire, Tampa Bay Storm, Toronto Argonauts en Omaha Nighthawks.

Kuharchek was vijf seizoenen lang hoofdcoach van Düsseldorf Rhein Fire in NFL Europe. In beide seizoenen dat hij in Duitsland een winning record had, bereikte hij de finale van de Europese league. Beide World Bowl finales gingen echter verloren (World Bowl X en World Bowl XI). Kuharchek moest in 2006 plaats maken voor Jim Tomsula.

Zijn laatste gig was in de XFL bij Team 9, een team van practice squad spelers onder leiding van Bart Andrus die op elk moment opgeroepen konden worden door een willekeurig team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *