Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Defensive Player of the Week: week 3

De vorige speelronde was er weinig te kiezen op het gebied van verdedigende toppers, maar dat werd in de derde speelronde ruimschoots gecompenseerd. Men kan zelfs stellen dat door topplays op defense sommige wedstrijden in de speelronde heel snel helemaal uit de hand liepen. Mede door toedoen van deze toppers kwam de opponent er niet aan te pas.

CB Dennis de Wit – Hilversum Hurricanes – 4 tackles, 2 assists, 2 onderscheppingen, 2 batted passes op 4th down

Weinig verdedigers hadden meer impact op de wedstrijd Hilversum Hurricanes – Groningen Giants dan cornerback Dennis de Wit. En dat zegt wat, want vier spelers noteerden onderscheppingen. De Wit had er echter twee in dit duel en zorgde er bovendien met twee batted passes voor dat Groningen op cruciale drives op fourth down het veld af moest. Daarnaast stond De Wit ook zijn mannetje met enkele tackles.

LB Gage Gusman – Lightning Leiden – 1 tackle, 1 assist, 1 onderschepping (30 yrd TD return), 1 batted pass voor pick six

De statsheet van Gusman lijkt een onbeschreven blad, maar de vier turven die op zijn naam staan bleken cruciaal. Rotterdam Trojans hing nog altijd aan een zijden draadje, toen Gusman aan het begin van het vierde kwart definitief de lifeline doorsneed met een zeer fraaie 30 yard pick six. Gusman las de ogen van de quarterback die zijn receiver wilde bereiken in de flat en jumped the route. Daarmee was het voor Gusman nog niet gedaan, want op de volgende drive veranderde hij een pass van quarterback Quentin Buy van richting, zodat zijn ploeggenoot de volgende pick six binnen kon harken.

CB Sidney Kunst – Lelystad Commanders – 4 tackles, 1 assist, 1 onderschepping, 2 forced fumbles, 1 fumble recovery

In Lelystad was er een indrukwekkende defensive showing van de Lelystad Commanders, die quarterback Jeroen van den Burght maar liefst zes keer onderschepten. De statline van verdediger Sidney Kunst was echter helemaal wild. De kleine aanvaller-turned-verdediger had vier tackles, een onderschepping, twee forced fumbles en een fumble recovery. De Commanders lijken op het juiste moment op alle cylinders te draaien.

Wil je ook een stem hebben in de Defensive Player of the Week, kijk dan op de Instagram pagina van Gridiron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *