Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Final NFL Mock Draft

Analist Robbert-Jan Drost komt op de dag voor de NFL Draft met zijn laatste Mock. Happy Draft Day, footballvrienden!

1. Carolina Panthers: Bryce Young, QB, Alabama

Oké, deze selectie lijkt me aardig voor de hand liggend, Bryce Young wordt de nieuwe QB1 van de Panthers. Desondanks zijn gebrek aan ideale lengte is hij de beste quarterback in deze NFL Draft. 

2. Houston Texans: Tyree Wilson, EDGE, Texas Tech 

Vanaf hier is het al gokken geblazen. Er gaan veel geruchten rond dat de Texans geen quarterback gaan selecteren met deze pick. Waarom? Geen idee … Dan gaat het sowieso edge rusher worden. Will Anderson Jr. is de betere speler, maar Tyree Wilson is een betere scheme fit. Bovendien is zijn plafond hoger.

3. Arizona Cardinals: Will Anderson Jr, EDGE, Alabama

De Cardinals zullen wel naar het podium sprinten als Will Anderson Jr. nog beschikbaar is. Hun defense kan wel een kwaliteitsimpuls gebruiken. Bovendien sluit hij naadloos aan in het defensieve scheme.

4. Indianapolis Colts: Will Levis, QB, Kentucky 

Persoonlijk was ik hier voor C.J. Stroud gegaan. Maar er gaan zoveel Will Levis geruchten rond. Het is echt een coin-flip wat mij betreft. Één ding is zeker, het gaat een quarterback worden.

5. Seattle Seahawks: Jalen Carter, DT, Georgia

Desondanks zijn off-the-field problemen is Jalen Carter misschien wel de beste defensieve speler in deze NFL Draft. Ik denk niet dat de Seahawks hem zullen passeren.

6. Detroit Lions: Devon Witherspoon, CB, Illinois

Deze fit is eigenlijk gewoon te perfect. Witherspoon past qua mentaliteit en speelstijl perfect bij de Lions. Bovendien is cornerback hulp geen overbodige luxe in Detroit.

7. Las Vegas Raiders: Christian Gonzalez, CB, Oregon

Ik schrok gewoon toen ik zag wie de cornerbacks zijn voor de Raiders. Gelukkig is atletische freak Christian Gonzalez nog beschikbaar voor ze.

8. Atlanta Falcons: Bijan Robinson, RB, Texas

De Falcons hebben een BPA (best player available) strategie trackrecord. In dit geval is Bijan Robinson absoluut de best beschikbare speler. Wel iets wat vroeg voor een running back, maar hij is zo intens goed dat ik het kan gedogen.

9. Chicago Bears: Paris Johnson Jr, OT, Ohio State

Offensive line hulp voor Justin Fields is een goed uitgangspunt. Daarom is de Paris Johnson Jr. selectie een schot in de roos. Hij is een prototypische left tackle met zeer hoog potentieel.

10. Philadelphia Eagles: Lukas Van Ness, EDGE, Iowa

General manager Howie Roseman zijn hobby, of moet ik zeggen passie, is het draften van defensive lineman. Lukas Van Ness zou op termijn de perfecte vervanger zijn van Brandon Graham. Sterk staaltje plannen voor de toekomst.

11. Tennessee Titans: CJ Stroud, QB, Ohio State

Ik ga niet liegen, de kans is nihil dat dit gaat gebeuren. Maar dit zou wel echt het perfecte scenario zijn voor de Titans (en C.J. Stroud). Maar de laatste Ohio State quarterback viel ook naar de elfde selectie in de draft. Herhaalt de geschiedenis zich vanavond?

12. Houston Texans: Jaxon Smith-Njigba, WR, Ohio State

In dit geval gaan de Texans voor een vakman op de wide receiver positie – Jaxon Smith-Njigba. Desondanks dat hij het afgelopen seizoen grotendeels moest missen door blessureleed is hij de beste wide receiver in deze draft.

13. Green Bay Packers: Dalton Kincaid, TE, Utah

Een nieuw hoofdstuk voor de Packers met quarterback Jordan Love aan het roer. Dalton Kincaid kan zijn transitie als starting quarterback direct een stuk makkelijker maken. Hij is namelijk een ongelofelijke betrouwbare pass catcher.

14. New England Patriots: Broderick Jones, OT, Georgia

De Patriots blijven altijd een lastige ploeg in mock drafts. Maar Broderick Jones kan direct starten als right tackle voor de Patriots en op termijn de plek van Trent Brown op left tackle overnemen.

15. New York Jets: Nolan Smith, EDGE, Georgia 

General manager Joe Douglas heeft iets met het selecteren van spelers in de ‘’trenches’’. Offensive line hulp zou zeker een optie kunnen zijn, denk een Skoronski of Wright. Maar in dit scenario is Nolan Smith nog beschikbaar. Hij is te goed om niet te selecteren voor head coach Robert Saleh.

16. Washington Commanders: Joey Porter Jr., CB, Penn State

Joey Porter Jr. heeft qua speelstijl wel wat weg van Josh Norman. Daar zijn ze in D.C. natuurlijk zeer bekend mee. Bovendien is cornerback hulp absoluut geen overbodige luxe voor de Commanders.

17. Pittsburgh Steelers: Darnell Wright, OT, Tennessee

De Steelers hebben op papier een van de matigste offensive lines in de NFL. Darnell Wright is een plug-and-play right tackle. Bovendien is hij een typische Steelers selectie met zijn brute speelkracht.

18. Detroit Lions: Calijah Kancey, IDL, Pitt

De Walmart versie van Aaron Donald, zo kan je Calijah Kancey wel noemen. Desondanks het gebrek aan lengte is hij zeer atletisch. De Lions defense begint er langzamerhand ontzettend sterk uit te zien.

19. Tampa Bay Buccaneers: Peter Skoronski, OL, Northwestern

Het leven na Tom Brady is een beetje triest in Tampa. Wat nog triester is de rechterkant van de offensive line. Het is eigenlijk een schande dat Skoronski zo ver valt in deze mock draft. Ik denk dat hij zich prima staande kan houden als tackle, maar Pro Bowl potentieel heeft als guard.

20. Seattle Seahawks: Anthony Richardson, QB, Florida

Dit zou echt het perfecte scenario zijn voor Anthony Richardson. Hij is een speler die nog flink wat ontwikkeling kan gebruiken. Één of twee jaar leren achter Geno Smith lijkt met een ideale situatie voor hem en de Seahawks.

21. Los Angeles Chargers: Jordan Addison, WR, USC

Meer wapens voor Justin Herbert lijkt me geen slecht plan in de AFC West waar je de Chiefs bij moet zien te benen. Bovendien kan Addison dan in Los Angeles blijven wonen. Win-win.

22. Baltimore Ravens: Zay Flowers, WR, Boston College

Zay Flowers zou echt een geweldig receiving trio vormen met Odell Beckham Jr en Rashod Bateman. Misschien kan je met een influx aan fatsoenlijke receivers zelfs Lamar Jackson overhalen om te blijven. Blijf optimistisch Ravens fans!

23. Minnesota Vikings: Deonte Banks, CB, Maryland

Kijkend naar de corners van de Vikings dan kan ik niks anders dan ze een cornerback geven. Gelukkig is Banks nog beschikbaar. Hij is een freaky atletische cornerback die direct voor ze kan starten. 

24. Jacksonville Jaguars: Bryan Bresee, IDL, Clemson

Bresee is de voormalig nummer één high school recruit. Maar door blessures en een persoonlijke tragedie is het er nooit helemaal uitgekomen. Ik denk dat de Jaguars de perfecte situatie voor hem zijn om het beste in hem naar boven te halen.

25. New York Giants: Quentin Johnston, WR, TCU

De Giants missen een echte X-receiver. Misschien kan Quentin Johnston zijn wat Kenny Golladay had moeten worden in New York. Wel een echte boom-or-bust selectie. Maar het potentieel is ontzettend hoog. Risk it for the biscuit.

26. Dallas Cowboys: Michael Mayer, TE, Notre Dame

Michael Mayer wordt qua speelstijl vergelijken met Jason Witten. Daar is Jerry Jones niet geheel onbekend mee natuurlijk. Bovendien is hij simpelweg een ontzettend goede football speler op een positie waar de Cowboys versterking kunnen gebruiken.

27. Buffalo Bills: Drew Sanders, LB, Arkansas

Ik ben van mening dat Drew Sanders Tremaine Edmunds naadloos kan vervangen in de Bills defense. Desondanks zijn gebrek aan ervaring op de linebacker positie was Sanders direct een van de meest productieve linebackers in college. Bovendien is hij een gevaarlijke pass rusher door zijn verleden als edge rusher.

28. Cincinnati Bengals: Anton Harrison, OT, Oklahoma

Jonah Williams heeft een trade verzoek ingediend bij de Bengals. Anton Harrison zou een prima vervanger zijn. Al met al is het essentieel voor de Bengals om Joe Burrow overeind te houden. Je moet je franchise quarterback zo goed mogelijk beschermen.

29. New Orleans Saints: Myles Murphy, EDGE, Clemson

De Saints mogen zichzelf in de handen wrijven als Myles Murphy nog beschikbaar is. Hij is een freaky atleet, maar weet dit nog niet altijd consistent om te zetten naar productie.

30. Philadelphia Eagles: Jahmyr Gibbs, RB, Alabama

Jahmyr Gibbs is te goed om niet in de eerste ronde van de draft te selecteren. Hij doet me denken aan Alvin Kamara. Gibbs in combinatie met de Eagles offensive line is sowieso een enge gedachte voor tegenstanders.

31. Kansas City Chiefs: Will McDonald IV, Edge, Iowa State

Chiefs zijn ook een lastige ploeg om in te schatten. Maar ik denk dat extra pass rush hulp geen overbodige luxe is. Will McDonald IV is een ontzettend gevaarlijke speed rusher die power rusher George Karlaftis perfect complementeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *