Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Rotterdam Trojans nog steeds in play-offs race

Rotterdam Trojans is nog steeds in de race om een play-offs plek. De ploeg uit Rotterdam won moeizaam met 7-0 vandaag tegen Groningen Giants, maar zag de nummer 2 in de poule (Hilversum Hurricanes) keihard onderuit gaan tegen Lelystad Commanders. In de slotronde van de AFBN american football eredivisie (op 11 juni) worden de play-offs tickets in de poule verdeeld.

De thuiswedstrijd van Rotterdam Trojans – Groningen Giants was verder niet om over naar huis te schrijven. Fouten aan weerszijden van de bal, gekoppeld aan een voortreffelijke punting game van de Groningen Giants, zorgde er tot aan het begin van het vierde kwart een 0-0 stand op het scorebord stond.

In het laatste kwart ontwaakt Rotterdam echter in de persoon van Jurrienthony Bokshoven. De running back van 010 heeft de hele dag al het voetwerk in zijn voordeel spreken, maar echt imposant wordt zijn running stijl was in het allerlaatste kwart. Eigenhandig brengt hij de Trojans op de drempel van het endzone, alleen maar om de bal er vervolgens zelf met een sweep in te lopen.

Groningen probeert het daarna nog wel (en krijgt zelfs twee straffen van 15 yards tegen Rotterdam mee), maar de aanval was vandaag niet bij machte de thuisploeg pijn te doen. Toch lijkt het in de slotminuten er alsnog op dat Groningen de gelijkmaker maakt.

Met nog 1:25 minuut te gaan in de wedstrijd heeft Rotterdam de bal binnen de 5-yard lijn van de opponent. Door een high snap ontstaat er een fumble die 90 yards wordt teruggelopen door de Groningse defensie. Gejuicht wordt er echter niet. Vlaggen dalen neer op het return team, omdat een van de Noorderlingen de fumble expres naar voren heeft getrapt. Hierdoor behoudt Rotterdam de bal en kan het de wedstrijd met een gerust hart uitlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *