Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Traeger Grills Game of the Week: Lelystad Commanders – Hilversum Hurricanes

In Lelystad speelt de combiploeg van Lelystad en Almere vandaag tegen Hilversum Hurricanes. Na een moeizame start van het seizoen lijken de Commanders met elkaar te klikken op weg naar een mooie play-offs plek. Met een overwinning vandaag op Hilversum Hurricanes kan de ploeg poule B winnen.

Lelystad stond in die poule tot voor gisteren gelijk met Arnhem Falcons op zes punten. De equipe uit Gelderland ging gisteravond echter met harde cijfers onderuit tegen Lightning Leiden. Met een overwinning heeft Lelystad de onderscheidende punten. Door de tie-breaker kunnen de Flevolanders niet meer worden ingehaald.

Lelystad en Lightning Leiden leiden de AFBN in gescoorde punten. Wanneer de aanval van Lelystad aan staat, dan is de ploeg niet te stoppen. Dit was te zien in de wedstrijd tegen Arnhem Falcons, waar de ploeg een 50-burger deponeerde, maar ook tegen Groningen Giants. Tegelijkertijd kan de aanval ook zomaar stokken. In de wedstrijden waarin de ploeg niet verder kwam dan 14 punten, verloor het twee van de drie potjes.

Hierin ligt ook de sleutel voor Hilversum Hurricanes. De ‘Canes zijn na het 1-9 echec van vorig seizoen weer aan de beterende hand, maar zijn nog steeds een ploeg die goede wedstrijden afwisselt met hele slechte. Verdedigend moet de ploeg daarom de broertjes Van Deventer aan banden leggen en zelf hopen dat de aanval net genoeg punten produceert om één van de Tulip Bowl-favorieten te doen wankelen.

Voor Hilversum staat er veel op het spel. De ploeg kan de tweede positie in Poule A in het slot gooien met een overwinning. Daarvoor is het wel afhankelijk van wat er in Rotterdam gebeurt tussen de Trojans en de Giants.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *