Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Jeroen’s Scramble: Geef de media maar de schuld

Josh Allen, quarterback van de Buffalo Bills, heeft mot met zijn reciever Stefon Diggs. Tenminste dat verhaal was de afgelopen maanden te lezen op verschillende toonaangevende sportwebsites. Zelf zegt Allen dat er geen sprake is van ruzie en dat deze ‘beef’ verzonnen en aangewakkerd zou zijn door de media. 

Door: Jeroen van Trierum

Het is overduidelijk dat het sinds het 27-10 play-off-verlies tegen de Cincinnati Bengals rommelt bij de Bills. Tijdens de game ving Diggs vier keer de bal voor 35 yards en was daar niet heel blij over. Aan de sideline ging hij verhaal halen bij Allen die hem negeerde. Iets dat voor nog meer frustratie zorgde want de wide receiver wilde het stadion verlaten nog voordat de coaches de kleedkamer betraden. Hoewel Diggs werd tegengehouden door running back Duke Johnson, verliet hij de kleedkamer alsnog, zij het een paar momenten later.

De situatie kreeg een flinke staart toen Diggs recentelijk niet op kwam opdagen voor de eerste dag van een minicamp georganiseerd door de Bills. Hoewel hij er de volgende dag wel weer was omschreef hoofdcoach Sean McDermott de situatie als ‘zeer zorgwekkend’. De manager van Diggs vertelde tegenover ESPN echter dat zijn klant gewoon in Buffalo was, maar een medisch onderzoek onderging. 

Tijdens de podcast Bussin’ with the Boys werd Josh Allen gevraagd naar de situatie, die hij snel naar het rijk der fabelen verwees. Er was geen probleem aldus de QB en de media zou de reden zijn waarom dit nog steeds een ding is. ‘The media has blown this so far out of proportion. We are in minicamp. We’re not playing a game for four months, he doesn’t show up one day, he’s still there…and the media just blew it up and they’re still talking about it. Let it go. There’s no reason to continue to talk about it.’ Een lekker makkelijk antwoord dat de afgelopen jaren natuurlijk vaker wordt gebruikt in iedere laag van het leven. Zint iets je even niet? Wijs dan de media aan als schuldige. De vraag is natuurlijk of er echt mot is tussen Allen en Diggs en hoe toekomst voor de bromance van QB en WR eruit ziet? 

Eind vorige maand werd er olie op het nieuwsvuur gegooid door de voormalig quarterback van Washington Commanders, Cleveland Browns en Baltimore Ravens; Robert Griffin III. Die tegenwoordig analist is bij de NFL. Tijdens de Rich Eisen Show sprak hij zijn vermoedens uit dat er zeker donkere wolken boven Diggs en Allen hingen. Ook hij stipte de confrontatie tussen de twee tijdens de verloren play-off-wedstrijd aan. ‘So, I think it’s clear this is a personal thing between Josh and Diggs. And they have to get their partnership back on the field. I think Josh Allen’s running into that right now. Everything is fine until it’s not fine in a relationship when it comes to a quarterback and a wide receiver like Diggs. So, Josh has to manage that relationship the right way, and I think he’s the only one that can rectify it.’

Belangrijk om hier te weten is dat Griffin III dezelfde agent heeft als Diggs.

De vraag blijft wat is de rol van de media in deze? Allen heeft zeker een punt dat kranten, blogs, websites en social media actief zoeken naar haakjes en daar best ver in kunnen gaan. Dat is niet zo vreemd want nieuws draait 24/7 en iedereen wil ’s morgens, ‘s middags of ’s avonds weten wat er speelt. Dat dan ook roddel en achterklap wordt gepresenteerd als nieuws is jammerlijk, maar het gebeurt. En natuurlijk is het goed dat je dit als lijdend voorwerp aankaart. Journalistieke alarmbellen gaan echter bij mij af als er wordt gesteld dat er geen reden is om hier verder over te praten. Punt. Alsof Allen bepaalt waar wel of niet over geschreven mag worden. Zo werkt het natuurlijk niet. Als je wilt dat er geschreven wordt over je succesmomenten moet je accepteren dat ook mindere momenten de revue passeren en dit is volgens mij zo’n moment.

Je bent een professional die meer verdient dan het overgrote deel van de wereld. Wees dan een vent en los dit buiten de media op met Diggs maar ook met Griffin III en vertel die oplossing dan waar je ook wilt. Met een beschuldigende vinger wijzen naar media is onnodig. Hoe gefrustreerd je ook bent. 

Jeroen van Trierum is pop culture journalist en sinds het maken van meerdere verhalen over de Amsterdam Admirals American Football-fan. Op zondagavond is hij niet te storen en na Tennessee Titans, New Engeland Patriots juicht hij sinds drie jaar LA Rams-fan. Niet zo vreemd want na Amsterdam is Los Angeles ‘zijn’ stad. Voor Gridiron schrijft hij iedere week een column over de wondere wereld van de National Football League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *