Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Houston Texans verslaan Cleveland Browns

De Houston Texans hebben vol overgave gewonnen in het Super Wildcard Weekend. In het eigen NRG Stadium wint de ploeg met 45-14 van de Cleveland Browns. Een hoofdrol is er weggelegd voor de Texans defensie en quarterback C.J. Stroud.

In de beginfase van de wedstrijd lijken de verdedigingen niet te bestaan. Binnen mum van tijd staat het 17-14 voor Houston, die middels lange touchdown passes van Stroud op Nico Collins en Brevin Jordan het thuispubliek op de banken krijgt.

De verdediging van Houston staat hierna haar mannetje en staat de rest van wedstrijd geen punten meer toe aan quarterback Joe Flacco en consorten. En dat terwijl C.J. Stroud nog voor rust tight end Schultz raakt voor een score. Met 236 passing yards en 3 touchdown passes zet Stroud play-off rookie records met zijn performance in zijn eerste helft.

De Texaanse verdediging doet in de tweede helft de rest. Veteraan quarterback Joe Flacco breit een teleurstellende einde aan zijn seizoen en dat van de Cleveland Browns door twee opeenvolgende Pick Six passes te gooien. Steven Nelson (82 yards) en Christian Harris (36 yards) van Houston Texans zijn de gelukkige verdedigers die de touchdowns binnen mogen lopen.

De Browns komen er hierna niet meer aan te pas. Running back Singletary gooit in het vierde kwart nog meer zout in de wond door een lange touchdown run voor een 45-14 voorsprong, waardoor de Texans voor het eerst sinds 4 januari 2020 een play-off wedstrijd winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *